Hoşgeldiniz  

Hafta sonu sınırlı yasak !

SEMİH KÖKEN | 18 Haziran 2020 | Gündem A- A+

İşte yasağın detayları
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın YKS ve LGS sınavları için hafta sonu sokağa çıkma yasağı ilan edileceğini açıklamasından sonra vatandaşlar sokağa çıkma yasağının detayları belli oldu mu? sorusunun cevabını merak ediyordu. Hafta sonu uygulanacak sokağa çıkma yasağının detayları belli oldu.
Hafta sonu sınırlı yasak !
Hafta sonu yapılacak olan LGS sınavı için öğrencilerin sınava güvenle gidebilmeleri için sınavın yapılacağı saatler arasında sokağa çıkma yasağı geldi.

Hafta sonu  sınırlı yasak !

Bakan Koca konuyla ilgili “Sayın Cumhurbaşkanımızla bu öneriyi paylaştım. Sayın Cumhurbaşkanımız konuyla ilgili hassasiyet gösterilmesi gerektiğini, sınav giriş ve çıkışların güvenli yapılmasının talimatını vermiş oldular” dedi.  Sağlık Bakanı. Koca Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “LGS ve YKS günlerinde sağlanması gereken şartlar konusunda Bilim Kurulumuz tavsiye kararı aldı. Sınava gidiş ve dönüş saatlerinde dışarıda yoğunluk olmaması, günün gençlere ayrılması için Sn. Cumhurbaşkanımız sınırlı bir sokağa çıkma yasağı yönünde talimat verdiler” dedi.

 

CUMHURBAŞKANI’NA ÖNERİLMİŞTİ

Bilim Kurulu toplantısının ardından açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, LGS ve YKS sınavı ile ilgili yaptığı açıklamasında “Bilim Kurulu’nun, sınava giriş ve çıkış saatleriyle ilgili, sokağa çıkma dahil olmak üzere o saatlerle ilgili önerisi oldu” ifadelerini kullanmıştı. Bakan Koca, Bilim Kurulu’nun bu önerisini Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunduklarını açıklayarak “Her iki sınavla ilgili giriş ve çıkışla ilgili uygulamanın yapılması talimatını verdi. Hangi saatleri arasında olması gerektiğiyle ilgili öğrencinin yanlarında en fazla iki kişinin olması şartıyla İçişleri Bakanlığı bugün açıklama yapmış olurlar” ifadelerini kullanmıştı.

 İşte yasağın detayları

27 Haziran Cumartesi ve 28 Haziran 2020 Pazar günü yapılacak olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) öncesi ve sonrasında oluşabilecek yoğunluğu ve bulaşma riskini azaltmak, sınavın sorunsuz bir şekilde yapılmasını temin etmek amacıyla; cumartesi günü saat 09.30 ile 15.00 arasında ve Pazar günü 09.30 ile 18.30 saatleri arasında istisnalar hariç olmak üzere 81 ilde  sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak. Açıklama Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan gelmişti. Koca, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “LGS ve YKS günlerinde sağlanması gereken şartlar konusunda Bilim Kurulumuz tavsiye kararı aldı. Sınava gidiş ve dönüş saatlerinde dışarıda yoğunluk olmaması, günün gençlere ayrılması için Sn. Cumhurbaşkanımız sınırlı bir sokağa çıkma yasağı yönünde talimat verdiler” demişti
Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle