Hoşgeldiniz  

Güneydoğu Asya ülkeleri yönünü Antalya’ya çevirdi

SEMİH KÖKEN | 12 Haziran 2015 | Antalya Haber, Gündem A- A+

ATSO ve Güneydoğu Asya Ülkeleri Birliği (ASEAN) Ankara Komitesi işbirliğinde düzenlenen “Güneydoğu Asya ile Ticaret ve Yatırım Olanakları Toplantısı” ATSO Atatürk Konferans Salonu’nda yapıldı. Toplantıda ASEAN Ankara Komitesi Üyeleri Brunei Darüsselam Sultanlığı, Endonezya, Malezya, Filipinler, Tayland Büyükelçileri ve Maslahatgüzarları tarafından Güneydoğu Asya Ülkelerinin ticaret ve yatırım imkanları ve iş yapma yöntemleri anlatıldı. Toplantı sonrası Antalyalı işadamları Büyükelçiler ve Maslahatgüzarları ile birebir görüşme ve bilgi alma fırsatı buldu.

ANTALYA TİCARETİ ÇOK ULUSLU

Tayland Ankara Büyükelçisi Tharit Charungvat’ın başkanlığını yaptığı heyeti, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkan Yardımcısı Mustafa İssi ağırladı. Heyete, ATSO’nun çalışmaları ve Antalya’daki yatırım olanakları hakkında bilgiler veren Mustafa İssi, “Odamıza kayıtlı 3 bine yakın yabancı ortaklı firma bulunmakta. Bu yatırımcılar içerisinde 5 Malezya, 1 Endonezya ve 1 Singapur firmasının da yatırımları bulunuyor” dedi.

ATSO, ÜYELERİNE YENİ PAZARLAR AÇIYOR

Antalya’nın Türkiye’nin turizm ve tarım açısından en önemli şehri olduğunu da ifade eden Başkan Yardımcısı İssi, “Antalya iş aleminin çatı örgütü olarak üyelerimizin yurtdışı işbirliği hacimlerini artırmak için farklı çalışmalar yürütüyoruz. Yaptığımız bu çalışmalarla üyelerimizin, gelişen ve ağırlık merkezi hızla değişen bir dünya ekonomisi içerisindeki fırsatlardan azami ölçüde yararlanmalarını arzuluyoruz. Bu amaçla üyelerimize yönlendirme ve danışmanlık desteğinin yanı sıra inşaat, tarım ve gıda sektörlerinde kümelenme faaliyetleriyle uluslararası pazarlara açılma anlamında destek olan projeler yürütüyoruz. Bugün de bu düşüncelerle, ASEAN Ankara Komitesi işbirliğinde Güneydoğu Asya ülkelerinde yatırım ve ticari işbirlikleri konusunda üyelerimizi bilgilendirmek ve bir istişare ortamı yaratmak istedik. Umarım bugün gerçekleştirdiğimiz bu toplantı tüm katılımcılar için faydalı olacaktır” şeklinde konuştu.

5 BÜYÜKELÇİ ZİYARET ETTİ

ASEAN Ankara Komitesi Başkanı Tayland Ankara Büyükelçisi Tharit Charungvat, birliğin 10 ülkeden oluştuğunu ifade etti. 10 ülkeden 7’sinin Türkiye’de büyükelçilikleri olduğunu belirten Büyükelçi Charungvat, “Bugün Brunei, Filipinler, Malezya, Endonezya ülkelerinin Ankara Büyükelçileriyle birlikte ziyaretinize geldik. Birlik olarak ATSO ile böyle bir toplantıyla bir araya gelmekten büyük mutluluk duyuyoruz” dedi.

HEYET OLARAK İLK KEZ ANTALYA’DAYIZ

Görüşmenin ardından Atatürk Konferans Salonu’na geçen heyet burada ATSO üyeleriyle bir araya gelerek Güneydoğu Asya ülkelerinin Türkiye ve Antalya için yatırım planları hakkında bilgiler verdi. ASEAN Ankara Komitesi’nin heyet olarak ilk kez Antalya’yı ziyaret ettiğini dile getiren Komite Başkanı ve Tayland Büyükelçisi Charungvat, Antalya’nın kendileri için en önemli yatırım şehri olduğunu ifade etti. Bugüne kadar yatırım çalışmalarının ağırlıklı olarak İstanbul’a yapıldığını ifade eden Büyükelçi Tharit Charungvat, “Bugün Antalya için yatırım çalışmalarımızı, Antalyalı yatırımcıların bölgemize yapacağı yatırımlarda görecekleri kolaylıkları ve bölgemizin stratejik kolaylıklarını Antalyalı yatırımcılara anlattığımızı düşünüyorum. Umarım bundan sonra ATSO ve Antalyalı yatırımcılarla iş imkanları oluşturarak sağlam ticari köprüler kuracağız” dedi.

BÜYÜKELÇILERE KALEİÇİ TABLOSU

Toplantının sonunda ATSO Başkan Yardımcısı Mustafa İssi, toplantıya katılan Tayland Ankara Büyükelçisi Tharit Charungvat, Brunei Darüsselam Ankara Büyükelçisi Mohd Sahrip Othman, Endonezya Ankara Büyükelçisi Wardana, Filipinler Ankara Büyükelçisi Maria Rowena Mendoza Sanchez ve Malezya Ankara Büyükelçisi Dato Amran Bin Mohamed Zin’e ATSO Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri tarafından yapılan suluboya Kaleiçi tablolarından hediye etti.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle