Hoşgeldiniz  

Gül’den Toroslarda offroad turu

Semih Köken | 02 Ağustos 2017 | Antalya Haber, Gündem, Kemer Güncel, Yaşam A- A+

Gül’den Toroslarda offroad turu

KEMER Belediye Başkanı Mustafa Gül, Batı Toroslarda offroad turuna katıldı. Torosların turizmin çeşitlendirilmesi için bulunmaz bir nimet olduğunu söyleyen Başkan Gül, “Bu dağları ve yaylaları turizmde kazandırmalıyız” dedi.

 

Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, yoğun programından fırsat bularak yaylaları keşfe çıktı. Kemer Offroad Kulübü tarafından düzenlenen Batı Toroslar offroad turuna katılan Başkan Gül, kulüp üyeleriyle birlikte Batı Torosların önemli bir bölümünü oluşturan Beydağlarını aşarak Elmalı’ya geçti. Kafile daha sonra Akdağları geçerek Girdev Yaylası’na ulaştı. Rakımı 2000 metrenin üzerinde olan Batı Toroslarda yaylaları gezen Başkan Gül, 3 gün boyunca Yörüklerin misafiri oldu ve göçerlerin yaşamına tanıklık etti.

 

Turun çok verimli geçtiğini ve yeni ufuklar kazandıklarını kaydeden Başkan Gül, “Akdeniz’in eşsiz sahillerine sahip bölgemizin önemli değerlerinden biri de Batı Toroslardır. Turizmin çeşitlendirilmesi açısından Toroslar ve Beydağları çok önemli bir zenginliğimizdir. Yörük kültürümüzün yaşatıldığı bu dağları ve yaylaları turizmde kazandırmalıyız. Bu konuda üzerimize düşen görevi yapıyoruz” dedi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle