Hoşgeldiniz  

GOURMET FEST KEMER 2022 ÖNEMLİ İSİMLERİ BİRARAYA GETİRDİ

Semih Köken | 08 Haziran 2022 | Gündem, Kemer Güncel, Turizm A- A+

GOURMET FEST KEMER 2022 ÖNEMLİ İSİMLERİ BİRARAYA GETİRDİ

GOURMET FEST KEMER 2022 KAPSAMINDA DÜZENLENEN ‘’NİTELİKLİ TURİZME AÇILAN KAPI; GURME TURİZMİ’’ KONULU PANEL, SEÇKİN KONUKLARIN KATILIMIYLA CANİK HALI MAĞAZASINDA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

GOURMET RESEPSİYON’DA ÖNEMLİ İSİMLER BİR ARAYA GELDİ

28 Mayıs – 4 Haziran 2022 tarihleri arasında Kemer’de gerçekleştirilen yemek ve kültürfestivali Gourmet Fest Kemer 2022 programı kapsamında düzenlenen panel öncesinde festivalin organizasyon komitesi başkanı Murat Canik, Canik Halı Mağazası’nda piyano ve vokalden oluşan canlı klasik müzik performansının gerçekleştirildiği bir resepsiyon verdi.
Kemer Kaymakamı Yücel Gemici başta olmak üzere bürokrasi çevreleri, iş insanları, sivil toplum kuruluşları ve dernek liderlerinden oluşan birçok tanınmış isim resepsiyona katıldı. Almanya’da ‘’Voice of Germany’’ isimli müzik programıyla büyük çıkış yakalayan Stefanie Black ’in vokalde olduğu müzik dinletisine, piyanist Ozan Cin notalarıyla eşlik etti. Resepsiyonun ardından geçilen panelin moderatörlüğünü Canik Grup Yönetim Kurulu Başkanı Murat Canik üstlenirken, Dünya Kardeş Şehirler Turizm Birliği Genel Sekreteri Hüseyin Baraner ve Almanya merkezli Lepehne Project Genel Koordinatörü Enrique Lepehne konuşmacı olarak hazır bulundu. Ana dil düzeyinde Almanca konuştukları bilinen Murat Canik ve Hüseyin Baraner’in Almanca-Türkçe ve Türkçe-Almanca usulünde yaptığı simultane çeviriler, Gourmet Fest Kemer için Almanya’dan gelen aralarında turizmci, aktör, ses sanatçısı ve acente sahibi festival katılımcıları ile Türk katılımcıların arasında köprü görevi üstlendi.
Gourmet Fest Kemer 2022 kapsamında düzenlenen panel, turizm sektöründe mesleki tecrübesi 30 yılı aşkın isimlerden oluşan konuşmacılarıyla, Türk turizminin geçmişine, bugününe ve geleceğine dair çıkarımların masaya yatırılmasıyla başladı. Türk turizminin en önemli destinasyonlarından olan Kemer üzerine yoğunlaşan sohbet, nitelikli bir turizmin inşasında kullanılacak etmenlerin belirlenmesiyle devam etti. Covid-19 salgını sonrası değişen dinamikler ile birlikte turizmin global ölçekteki kaçınılmaz dönüşümü de tartışmaya açıldı.

BARANER’DEN DÖNÜŞÜM VURGUSU

Panel moderatör Murat Canik’in sözü Hüseyin Baraner’e vermesiyle başladı. Baraner ‘’Ben Kemer’i çok uzun yıllardır tanıyan, gelişimine şahit olmuş bir turizmci olarak son yıllardaki malum değişimden bahsetmek istiyorum. Pandemi dünya turizm piyasasını ciddi anlamda değiştirdi, daha da değiştirecek. 5-6 yıllık bir zaman dilimi içerisinde dünya turizmi kendisini tamamen dönüşecek. Gourmet Fest Kemer gibi akıllıca planlanmış projeleri desteklemek,ülke tanıtımına ve turizmimize gönül vermiş olanları boynunun borcudur. Özellikle Kemer için çok uğraştım ve burası için kavgalar verdim. 1991 yılında aralarında 300 otel temsilcisi ve dönemin Turizm Bakanı’nın da olduğu bir toplantı düzenledim ve TRT arşivlerinde hala bulunan bu canlı yayında ‘’Kemer bu turizmcilik anlayışıyla devam edemez’’ diyordum, aradan geçen zaman içinde hala benzer cümleler kuruyor olduğumu görüyorum. Kemer çok özel bir yer, diğer turizm merkezlerinde uygulanan anlayıştan kopup gastronomi ve kültür üzerine yoğunlaşılması gerektiğini savundum. Buna uygun projeler ürettim ve üretmeye devam ediyorum. Dahil olduğum Gourmet Fest Kemer 2022 organizasyonu da bu çabalarımızın ürünüdür. Büyük otellerin hegemonyasında sürdürülen her şey dahil sistemi tartışılmalı ve alternatif, güncel bir turizm anlayışı ortaya koyulmalıdır. Turizm’de gelecek, dönüşümü yakalayanların olacak.’’ şeklinde konuştu.

LEPEHNE ‘’HER ŞEY DAHİL SİSTEMİ ÜLKE TANITIMINA KATKIDA BULUNMUYOR’’

Almanya merkezli olarak uluslararası alanda turizm acenteciliği faaliyetleri yürüten turizmci Enire Lepehne ise Gourmet Fest Kemer 2022 organizasyonunun mimarı Murat Canik’e teşekkür ederek sözlerine başladı. ‘’25 yıldır ailemle birlikte Türkiye’ye geliyorum. Her sene Türkiye’ye geliyorum ve her gelişimde yeni şeyler keşfettiğim muhteşem kültür zenginlikleri
olan bir ülke. Kemer bölgesi doğası, tarihi ve kültürel zenginlikleri ise bölgeyi diğer turizm destinasyonlarından ayırıyor. Her şey dahil sistemi, büyük otellerle anlaşıp buraya gelen turistlerin Kemer’i yalnızca deniz, havuz ve güneşten ibaret zannetmesine yol açıyor. Bu sistem Türkiye ve Kemer’in kültürel zenginliklerini başta Avrupa olmak üzere, tüm dünyaya tanıtımının önünde dikkate değer bir engel teşkil ediyor. Türkiye doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine dünyanın en zengin mutfaklarının başında gelen çok önemli bir gastronomi merkezi, Gourmet Fest de yeni bir formatın başlangıcı. Türk kültürü, Türk mutfağıyla güçlü şekilde tanıtılabilir. Her şey dahil yerine, sokaktaki yerel lezzetler denenmelidir. Gourmet Fest Kemer 2022 organizasyonu yalnızca Kemer’in değil Antalya’nın da tanıtımına önemli ölçüde hizmet edecek, bu organizasyon için dostum Murat’a (Canik) tekrar tebriklerimi ve teşekkürlerimi sunuyorum.’’ İfadelerine yer verdi.

CANİK ‘’HER ŞEY ÜLKEMİZİN TANITIMI İÇİN’’

Festivalin Organizasyon Komitesi Başkan Canik ise Gourmet Fest Kemer 2022 hakkında detaylı bilgiler verdi. Canik ‘’Gourmet Fest Kemer 2022 organizasyonu bu sene için, adının aksine sokağa taşmayan, lansman mantığıyla yapılan, katılımcıları acente sahipleri, aktörler,ses sanatçıları, basın mensupları gibi farklı meslek dallarından itinayla seçilmiş orta Avrupalı bir gözlemci grupla gerçekleştirilen bir dizi etkinliği kapsıyor. Kemer’in tıpkı 90’larda ki gibi Almanca konuşan ülkeler pazarına tekrar hâkim olması gerekiyor. Bunun için çabalıyor ve bölgemizi en güzel şekilde tanıtmak için uğraş veriyoruz. Örneğin; 2365 metre yükseklikteki Tahtalı Dağı’mızda Yörük çadırı kurduk ve kuzu çevirme eşliğinde oryantal izlemelerini sağladık. Gördüklerini ülkelerine döndüklerinde anlatacaklar, ülkemizi doğrudan tanıtma imkanlarına sahipler. Bir başka örnek olarak; Antalya Arkeoloji Müzemizi gezdirdik ve kültürel zenginliğimize şahit olduklarında etkisinden uzun süre çıkamadılar. Kültür Bakanlığımız başta,tüm devlet büyüklerimize sağladıkları kolaylıklardan ötürü minnettarız ve teşekkürü borç biliriz. Gourmet Fest Kemer 2022 yeni çıkılan bir yolun ilk adımıdır, ülkenin tanıtımını yalnızca kamu kurumlarına bırakmayı doğru bulmamalıyız. Biz de özel sektör olarak otel işletmecisi ya da esnaf hiç fark etmez elimizden geldiğince, gücümüzün yettiğince buradayız ve ülkemizin tanıtımı ve sektörümüzün büyümesi için çalışmaya devam edeceğiz.’’ İfadelerini kullandı..

 

 

 

 

 

 

 

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle