Hoşgeldiniz  

Gönüllü itfaiyeciler güven veriyor

Semih Köken | 06 Nisan 2016 | Antalya Haber, Gündem, Kemer Güncel, Yaşam A- A+

Gönüllü itfaiyeciler güven veriyor

Büyükşehir Belediyesi itfaiyesinde oluşturulan gönüllü itfaiye ekibi Çıralı’da çıkan bungalov yangınını kısa sürede söndürerek, büyümesini önledi. Gönüllüler kritik müdahaleleri ile takdir topladı.

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, ilçelerde oluşturduğu gönüllü itfaiye ekipleriyle yangına geç kalmadan müdahale edilmesini sağlıyor. İtfaiye ekipleri gelmeden yangınlara müdahale eden gönüllü ekipler, yangının büyümesini önlerken, hem maddi hasarı en aza indiriyor, hem de hayat kurtarıyor.

Kemer’in Ulupınar Mahallesi Çıralı Mevkii’nde bungalov ismi verilen ağaç evde çıkan yangına ilk müdahaleyi gönüllü itfaiye ekibi gerçekleştirdi. İtfaiye Daire Başkanlığı tarafından daha önce tahsis edilen itfaiye aracıyla yangına anında müdahale eden gönüllüler, yangının büyümesini önledi. Bu sırada olay yerine yetişen Kemer ve Kumluca’daki istasyonlardan gelen itfaiye ekiplerle birlikte yangın kontrol altına alınarak kısa sürede söndürüldü.
GÜVEN VERDİLER
Kemer’e 40 kilometrelik mesafede bulunan ağaç evlerle dolu Çıralı Mahallesi’ndeki yangına başarıyla müdahale eden gönüllü ekipler, güven verdi. Gönüllüler, yangına müdahale şekilleri ve çabaları ile takdir topladı. Merkeze uzak bölgelerde yürütülen gönüllü itfaiyeciliğin yerinde bir uygulama olduğu bu yangınla görülmüş oldu. Çıralı sakinleri, uygulamayla kendilerini daha güvende hissettiklerini ifade ederek, Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.
BÜYÜK BİR SORUNDU
Ulupınar Mahalle Muhtarı Habip Altınkaya, tahsis edilen itfaiye aracı sayesinde Çıralı sakinlerinin can ve mal güvenliğini tehdit eden olası yangınlara hızla müdahale edebilme şansı yakaladıklarını belirterek, “Başkan Menderes Türel’den Allah razı olsun. Bizim büyük bir sorununuza derman oldu” dedi.
VATANDAŞLAR MEMNUN
Büyükşehir Belediyesi Kemer Koordinatörü Kahraman Üraz da ekolojik turizmle ünlü Çıralı mevkisinde bungalov tarzı ev ve iş yerlerinin sık olduğunu hatırlatarak bölge sakinlerinin konuya daha duyarlı ve hassas yaklaşması gerektiğine dikkat çekti. Üraz, ayrıca gönüllü itfaiyecilik hizmetinin kritik mevkilerde sürdürülmesinin vatandaşları memnun ettiğini sözlerine ekledi.
Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle