Hoşgeldiniz  

Gençlerin tercihi Venüs dudağı

Semih Köken | 08 Temmuz 2016 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Gençlerin tercihi Venüs dudağı

DOLGUN dudak Türk kadınlarının en çok istediği estetik uygulamalar arasında yer alıyor. Özellikle gençler gün içerisinde sürekli makyaj ürünleriyle gezmek istemedikleri için kalıcı çözüm arıyor. Genç görünmeyi isteyenlerin önceliği dudak estetiği, gençlerin tercihi ise Venüs dudağı.

Antalya’daki Dr. Figen Health and Beauty Kliniği’nin sahibi Dr. Figen Sayın, dudaklar üzerinde yapılan estetik dolgu uygulamalarının doğallık sınırını zorlamadan estetik ve oldukça hacimli olabileceğini söyledi. Dudakların iletişimde gözlerden sonra ilk dikkat çeken organ olması nedeniyle kesinlikle hata kabul etmediğini kaydetti.

Dudakta yapılacak en küçük yanlış uygulamanın bireyde mutsuzluğa neden olacağını ifade eden Dr. Figen Sayın, dolgunlaştırma ya da şekillendirme işlemleri öncesi doktorun, bireyin taleplerini iyi değerlendirmesi ve karşılıklı olarak onayladıktan sonra uygulamaya başlanması gerektiğinin altını çizdi.

Estetik dolgu uygulamalarında en önemli ihtiyaçlardan birinin dudak üstü çizgilerin giderilmesi olduğunu belirten Dr. Sayın, şunları söyledi:

“Dudak üstü çizgileri ileri yaş döneminde sıkça karşılaştığımız bir şikayet. Özellikle kadınları çok fazla mutsuz ediyor. Dudak estetiği yaptırmaktan çekinmelerinin sebebi de doğal olmayacağı korkusu. Oysa uygulama oldukça doğal bir şekilde yapılabilir. Dudak estetiği ile yüz hatlarınız keskinleşir ve çok daha genç bir görüntüye kavuşabilirsiniz.”

Toplumda ‘Dudak estetiğini daha çok kadınlar tercih eder’ gibi genel bir ön yargıdan da bahseden Dr. Figen Sayın, erkeklerin de artık dudak dolgusu yöntemine başvurduğunu söyledi.

Gençlerde ise Yunan mitolojisinin aşk ve güzellik tanrıçası Venüs’ün güzellik kavramındaki estetik değerlerini belirleyen kriterler arasında olduğunu kaydeden Dr. Sayın, “Venüs dudağı da güzelliğin ve aşkın sembolü. Bu yönüyle dudak dolgusu estetiğinde örnek alınan ideal dudak oluyor. Burada alt dudak, üst dudağa kıyasla üçte bir oranında daha hacimli olması sağlanır. Üst dudak ve dudak kenarlarındaki kıvrımlar şekillendirilir, dudağın bütünü kontur işlemi ile daha belirgin bir hal kazandırılır. Ve işlem tamamlanmış olur” dedi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle