Hoşgeldiniz  

Gencer’den 150 milyon lira borç açıklaması

Semih Köken | 15 Temmuz 2016 | Antalya Haber, Gündem, Spor, Yaşam A- A+

Gencer’den 150 milyon lira borç açıklaması

ANTALYASPOR’un eski başkanı Gültekin Gencer, “Hem göreve kendi iradeniz dışında siyasi irade doğrultusunda talip olacaksınız, Türkiye’nin takdir ettiği yönetimin başarısı altında ezilmemek için her türlü zemini hazırlayacaksınız. 150 milyon borçtan bahsedeceksiniz. Size kargalar da güler. Lütfen kendinize güldürmeyin” dedi.

Antalyaspor’un eski başkanı Gültekin Gencer, Antalya Gazeteciler Cemiyeti’nde düzenlediği basın toplantısında, kendisi hakkında itibarsızlaştırma çabası sonucu açıklama yapma gereği duyduğunu dile getirdi. Antalyaspor A.Ş’nin kendi döneminde ibra edilen bütçesinde anormallik olmadığını vurgulayan Gencer, 2013 yılında takımı teslim aldığında 22 milyon dolar borcu, TFF gelirinin ise 13 milyon 400 bin dolar olduğunu anlatan Gencer, kendisinden önceki yönetim tarafından isim reklamı gelirinin de kullanıldığını söyledi.

“AKSİNİ İDDİA EDEN VARSA GELSİN”

Kulübü devraldığı sezon ile son sezon arasında kulüp gelirinde yüzde 100 fark bulunduğuna dikkati çeken Gencer, “Bu sezonki hedefimiz TFF gelir hedefimiz 22 milyon 400 bin dolardı. Borcumuz vergi dahil 27 milyon dolar. Ayrıca muhasebeden 3 yıl öncesine dayanan 8 milyon lira civarında borç görülen tutar mevcut. Bütün rakamları TFF’nin tüm yayın ihaleleri dolar üzerine olması. Biz 9 milyon dolar bütçe açığı ve önümüzdeki sezon giderleri ile devraldık. Biz devraldığımızda federasyon geliri ile kulübün borç hanesinde 9 milyon dolar fark vardı. Bu sene teslim ederken durumda 5 milyon dolar bütçe açığı ve sezon giderleri ile teslim ettik. Bunun aksini iddia eden varsa gelsin bize anlatsınlar” diye konuştu.

“KARGALAR DA GÜLER”

Başkanlığa başladığı dönemle şu anki futbol takımı arasındaki farka dikkati çeken Gencer, “Hem göreve kendi iradeniz dışında siyasi irade doğrultusunda talip olacaksınız. Görevi bırakıp kaçan değil, bıraktırılan, Türkiye’nin takdir ettiği yönetimin başarısı altında ezilmemek için her türlü zemini hazırlayacaksınız. Yok böyle bir şey. Gelirleri yok, aslı olmayan rakamlarla 150 milyon borçtan bahsedeceksiniz. Size kargalar da güler. Lütfen kendinize güldürmeyin” dedi.

“AHDE VEFA KELİMESİNİ İYİ ÖĞRENMELERİ GEREKİYOR”

Aslı olmayan söylemler yapanların kamuoyunu yanlış bilgilendirdiğini belirten Gencer, takımı Süper Lig’e hazırlayarak harcayacakları enerjiyle Antalyaspor’a katkı koymaları gerektiğini dile getirdi. Eto’o transferinde kendisine eleştiriler yapıldığını anlatan Gencer, yıldız futbolcunun şehrin önüne geçmesinin şehri yönetenler tarafından kabullenemez hale geldiğini söyledi. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ile görüşmelerinde ‘Eto’o’dan kurtul’ talimatı aldığını iddia eden Gencer, şöyle konuştu:

“Eto’o ile devam ettik. Eto’o Vakfı organizasyonu yurtdışında yapılacaktı. Önce Türkiye’ye İstanbul’a, ardından düğmeye basıp Antalya’da olması için yoğun çaba sarf ettik. Bize özür ve teşekkür borcu olanların bizi itibarsızlaştırma çabalarını kınıyorum. Acaba bu tanıtımı 100 milyon dolar harcasa yapabilirler miydi? Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çovuşoğlu, Messi ve Eto’o’nun dünya yıldızlarıyla futbol oynayacağı maçın bizim yönetimimiz tarafından Antalya’ya hediye edildiğini yok sayarak bugün sahiplenenlerin ne kadar komik duruma düşüyor olduklarını sizin takdirine bırakıyorum. Asla bundan sonra mütevazı olmayacağım. Bunu yapanların geldikleri makamlarla ilgili ahde vefa kelimesini iyi öğrenmeleri gerekiyor.”

“ÖYLE BİR HESAP YAPMIŞLAR Kİ”

Antalyaspor’un 2021 yılına kadar yapılandırılmış vergi borcu dahil net borcunun 27 milyon dolar olduğunu vurgulayan Gencer, “Net borç 80 milyon lira. Bunun dışında arkadaşlar şöyle bir hesap yapıyorlar, futbolu çok bildikleri için. Öyle bir hesap yapmışlar ki 45 futbolcunun maç başı ödemeleri, garanti paraları, maaşlar dahil yazılmış önümüzdeki sezon için. Galiba Türkiye’de bu sene kanun çıkacak da maçlar 11 değil 45 kişi oynanacak. Galiba öyle uygulamaya gidilecek. O futbolcuları elden çıkaramıyorlarsa o onların kendi beceriksizliği. Alınan ve verilen rakamlar belli. TFF dolar kuru üzerinden ödeme yapıyor. Biz kulübü alırken yıl bazında 9 milyon dolar bütçe açığı vardı. Bu sezon itibariyle bizim elde ettiğimiz gelir ise federasyondan 54 milyon dolar. Bu yıl ise 65 milyon dolar gelir elde etmeyi hedefliyorduk. Burada 150 milyon lira rakamını anlamış değilim. Kulüp ne batırıldı ne başka bir şey. Gelir gider dengesine göre geçmişten gelen açık olmasına rağmen en iyi düzeyde kulüp. Ama hesap kitap yapmasını bilmiyorlarsa gelsinler öğretelim. Ta geçmişten gelen mahkemelik rakamları borcun içine yazıyorlarsa kusura bakmayın da kendi şirketini yönetmekle kulüp yöneticiliği arasında büyük fark vardır.”

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle