Hoşgeldiniz  

Gazipaşa’da uçkunla mücadele hız kesmiyor

Semih Köken | 01 Ağustos 2016 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Gazipaşa’da uçkunla mücadele hız kesmiyor

ANTALYA Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı’na bağlı Gazipaşa Çevre Sağlığı Birimi, vatandaşların sorunsuz bir yaz ayı geçirmesi için faaliyetlerini sürdürüyor.

Gazipaşa’da vatandaşların sivrisinek başta olmak üzere her türlü haşereyle ilgili sorunlarını minimum seviyede tutabilmek için sıkı önlemler alan Gazipaşa Çevre Sağlığı Birimi, merkez ve kırsal bölgelerde faaliyetlerini sürdürüyor. Özellikle yaz aylarında etkili olan sivrisinekle mücadele gerek merkez gerekse kırsal mahallelerde hızla devam ediyor. Arazide yapılan gündüz ilaçlamalarının yanında geceleri de ULV (gece ilaçlaması aracı) ile rutin çalışmalar devam ediyor. Yine, sivrisineğe kaynak oluşturabilecek her türlü havuz, sulama kanalları, bataklıklar ve su birikintileri de vatandaşların bilgisi dahilinde ilaçlanıyor. Gelen şikayetlere ise hızla geri dönüş yapılarak halkın sorunlarına anında müdahale ediliyor.

LASTİKLER TOPLANMAYA DEVAM EDİYOR

İlçe genelinde sivrisineklerin üremesine olanak sağlayan atıl vaziyetteki araç lastikleri de toplanmaya devam ediyor. Bu güne kadar 6 bin araç lastiği Antalya Büyükşehir Belediyesi Gazipaşa Çevre Sağlı ekiplerince toplanarak yetkili firmaya teslim edildi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle