Hoşgeldiniz  

“FUTBOLCU GİBİ MİLLETVEKİLİ TRANSFER EDİLMEMELİ”

SEMİH KÖKEN | 25 Haziran 2015 | Antalya Haber, Gündem A- A+

CHP Antalya Milletvekili Devrim Kök, partisinden istifa ederek başka bir partiye geçen milletvekilinin üyeliğinin düşmesini içeren “Partisinden İstifa Ederek Başka Bir Partiye Giren Milletvekilinin Üyeliğinin Düşmesine Dair Kanun Teklifi”ni TBMM Başkanlığı’na sundu. Kök, 7 Haziran Genel Seçimleri’nde Türkiye’nin karşısına önemli bir tablo çıktığını belirterek, bu tablonun çok iyi okunması gerektiğinin altını çizdi.

“MİLLETE KARŞI SORUMLULUĞUMUZ VAR”

Bu dönemde uzlaşmacı tavrın çok önemli olduğunu kaydeden Kök, “Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu bu tavrı çok iyi şekilde sürdürmektedir. Önümüzdeki dönemde turlar başlayacaktır. Partimizin yetkili kurullarında bu konu tartışılacaktır. Yeni süreç birçok olaya da gebe olacaktır. Milli irade hiçbir siyasi partiye tek başına iktidar olma konumuna getirmedi. Böyle bir dönemde bir takım yakışıksız gelişmeler olabilme ihtimali üzerinde duruluyor. Her zamankinden daha fazla ahlaki ve etik değerlere sahip bir parlamento olmalıdır bu dönem. Millete karşı olan sorumluluk duygusuyla hareket edilmelidir” dedi.

“FUTBOLCU GİBİ MİLLETVEKİLİ TRANSFER EDİLMEMELİ”

Transferlerin millet iradesine saygısızlık olduğunu aktaran Kök, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu dönemde ahlaki değerlere sahip çıkmak lazım. Siyasetin bir etik ve ahlaki çerçeve içinde siyasetin akmasına ihtiyaç var. Ben de genç bir milletvekili olarak, insanların da bize verdiği görevin bilinciyle bir yasa teklifi hazırladık. Bunu verdik. Yasa teklinin içeriğinde hiçbir siyasi partinin milletvekili seçildiği çatısı altından başka bir siyasi parti çatısı altına geçmemelidir. 1995 yılında bu geçişleri engelleyen bir yasa vardı ama kaldırıldı. Siyasilerin de transferlerinin bir nevi önü açılmış oldu. Bu milli iradeye saygısızlıktır. Hiçbir milletvekili seçildiği partinin dışında görev süresi boyunca asla başka bir partiye geçmemelidir. Bunu yasallaştırdık. Umarım ki bundan sonra futbolcu transferi gibi siyasetçilerin transferi bu ülkenin gündemini meşgul etmez. Kirli siyasete parlamento çatısı altındaki milletvekilleri müsaade etmemelidir. İnsanların onlara verdiği oyların hakkını vermeye ihtiyaç var. Bunu yapıyoruz. Ben CHP’li Devrim Kök olarak seçildim. CHP çatısı altında mücadele edeceğim.”

“EN HIZLI YASA TEKLİFİNİ VERDİK”

Parti tabanından gelen biri olduğunu hatırlatan Kök, “Partimizin ve halkımızın içindeki hassasiyetleri biliyoruz. Seçim bölgemde Antalya’da söz vermiştim. Siyasetin etik bir çerçevede yapılmasını düşündüğüm için, bu sözümü yerine getirdim. En hızlı yasa teklifini verdik. Umut ediyorum bundan sonra parlamento da transferlerle değil uzlaşmacı ve katkılarla anılan bir yer olacaktır” ifadelerini kullandı.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle