Hoşgeldiniz  

Fun & Sun Travel’ın yüzde 75’i el değiştirdi, işte şirketin yeni sahibi

Semih Köken | 07 Nisan 2022 | Gündem, Kemer Güncel, Oteller, Turizm A- A+

Fun & Sun Travel’ın yüzde 75’i el değiştirdi, işte şirketin yeni sahibi

Fun&Sun Travel’ın (TUI Rusya) yüzde 75’inin Taras Demura’ya geçtiği bildirildi.


TurizmGüncel – Dış Haberler

Rusya’nın Ukrayna’ya düzenlediği askeri operasyon nedeniyle AB’nin yaptırım listesine Rus milyarder Aleksey Mordaşov’un şirketlerindeki hisse değişiklikleri devam ediyor. Yaptırımlar nedeniyle TUI Rusya’nın ismini Fun &Sun Travel olarak değiştiren Aleksey Mordaşov, şimdi de şirketin çoğunluk hissesini Taras Demura’ya devretti.

Yüzde 75’i Taras Demura’ya geçti

Daha önce TUI’deki yüzde 34 hissesini AB dışına çıkaran ve hisselerin büyük bölümünü eşinin şirketi üzerine geçiren Aleksey Mordaşov, şimdi de Fun&Sun Travel (TUI Rusya) hisselerinin yüzde 75’ini şirketin önceki CEO’su Taras Demura’nın sahibi olduğu TT-Travel LLC’ye devretti. Şirketin eski sahibi LLC KN-Holding’in hissesi ise yüzde 25’e düştü.

Yeni CEO Vladimir Rubtsov oldu

Rus turizm haber portalı TourDom’da yer alan habere göre Taras Demura, aynı zamanda şirketin yönetim kurulu başkanı unvanını aldı. Fun&Sun Travel’ın CEO’luğuna ise, daha önce şirkette ürün ve operasyon müdürü olarak görev yapan Vladimir Rubtsov getirildi.

“Mordaşov yaptırımların etrafından dolanmak için yaptı”

Değişikliğe ilişkin görüşüne başvurulan uzmanlar, Aleksey Mordaşov’un yaptırımların etrafından dolaşmak için böyle bir adım attığı görüşünde. Bazı uzmanlar ise şirketin hala yüzde 25’inin Mordaşov’a ait olduğuna dikkat çekerek, pazar payını artırma konusunda agresif hareket eden Taras Demura’ya yaşanan kayıpların sorumluluğunu yükleme olarak görüyor. Şirketin sadece 2020 yılında 4 milyar ruble kayıp yaşadığı, 2021’de yaşanan kaybın ne kadar olduğunun ise henüz bilinmediği ifade ediliyor.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle