Hoşgeldiniz  

Fransız gazetecilerden EXPO çıkartması

SEMİH KÖKEN | 11 Haziran 2015 | Antalya Haber, Gündem A- A+

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA), Türkiye’nin Paris Kültür ve Tanıtma Müşavirliği, Antalya Büyükşehir Belediyesi ve EXPO 2016 Antalya Ajansı iş birliği ile Antalya’ya davet edilen Fransız gazeteciler, Fam Trip programı kapsamında şehirde inceleme ve ziyaretlerine devam ediyor.

Fransız gazetecilere, alanda yapılan çalışmalar, EXPO’nun amacı, hedefleri hakkında bilgi verildi, alanda yapılan gezide ise çalışmalar yerinde gösterildi. Fransız gazeteciler, Türkiye’nin ilk Expo’su EXPO 2016 Antalya’nın yeşil dokusunun oluşmasına katkı sağlayarak, Liquidambar Orientalis (Sığla) ağacı dikti ve can suyu verdi.

EXPO 2016 Antalya’nın katılımcı ülkelere çok önemli bir tanıtım imkânı sağlayacağını belirten Fransız gazeteciler, alanda yapılan çalışmaların kendilerini oldukça etkilediğini belirttiler. Antalya’nın çok önemli bir turizm merkezi olduğunu ifade eden Fransız gazeteciler, EXPO’ya Fransa’nın geniş bir bahçe ile katılması gerektiğini belirterek, Antalya’daki izlenimlerini sayfalarına aktaracaklarını söyledi.

Fam-Trip programına katılan Fransız heyette, Dünya Expoları Danışmanı Laurent Antonie, botanik ve bitki yetiştiriciliği alanında uzman Pierre Fiberhard, 369 bin tirajlı Nice Matin Gazetesi’nden Jean-Michel Poupart, 660 bin tirajlı La Montagne Gazetesi’nden Stéphanie Zeinet ve 612 bin tirajlı Midi Libre Gazetesi’nden Muriel Plantier yer alıyor.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle