Hoşgeldiniz  

Firma değişince 211 işçiyle yollar ayrıldı

Semih Köken | 23 Ağustos 2016 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Firma değişince 211 işçiyle yollar ayrıldı

ANTALYA Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Şube Müdürlüğü’nün yeşil alanlarının bakım ve onarım işini alan taşeron firmanın değişmesiyle, ihaleyi alan yeni firma 211 işçiyle yollarını ayırdı.

Büyükşehir Belediyesi Muratpaşa, Kepez, Konyaaltı, Döşemealtı, Aksu ve Kemer ilçelerinde yeşil alanların bakım ve onarım işi için 4 aylık ihale yaptı. Belediye yönetimi, yeni ihale şartlarında değişiklik yaparak personel çalıştırmaya dayalı ihaleden vazgeçip, birim fiyat çalışmasına dayalı ihale gerçekleştirdi. İhaleyi AKM Yapı Taahhüt Sanayi Ticaret A.Ş. firması kazandı. Firma daha önce 617 personelle gerçekleştirilen peyzaj hizmetini, 406 işçiyle yapmaya karar verince 211 işçiyle yollarını ayırdı.

Sözleşmeleri sona eren işçiler ise belediyenin Gürsu’daki tesislerinden ayrılmıyor. Belediyenin kendilerine açıklama yapmadığını ileri süren işçiler, yetkililerden kendilerini bilgilendirmesini istedi.

İşçilerin resmi tebliğ yapılmadan iş yerlerinden ayrılmaması gerektiğini belirten DİSK Antalya Şube Başkanı Cemal Aybar, “İşçiler İş-Kur’a başvurarak işsizlik maaşına başvuru yapsın” dedi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle