Hoşgeldiniz  

Finike Camii Protokolü imzalandı

Semih Köken | 29 Şubat 2016 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Finike Camii Protokolü imzalandı

Büyükşehir Belediyesi, İl Müftülüğü ile birlikte Finike’ye ilçe tarihinin en görkemli camisini yapacak. Yapımında Finike’ye özgü Limra (Limyra) Taşı kullanılacak olan camii, karadan ve denizden görülebilen, şehrin simge yapılarından biri olacak. İhtişamıyla ilçeyi tümüyle kucaklayacak olan camii, doğal güzellikleri ve tarihi dokusuyla öne çıkan Finike’nin siluetine muhteşem bir görüntü kazandıracak.
Büyükşehir Belediyesi ve Diyanet İşleri Başkanlığı Antalya İl Müftülüğü arasında Finike’ye cami yapımına yönelik protokol imzalandı. Büyükşehir Belediyesi Toplantı Salonu’nda gerçekleşen imza törenine Antalya AK Parti Milletvekili Atay Uslu, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Finike Kaymakamı Mesut Yakuta, Finike Belediye Başkanı Kaan Osman Sarıoğlu, Antalya Müftüsü Osman Artan, Büyükşehir Belediyesi Finike Koordinatörü Necati Bahçeci katıldı.
BELEDİYECİLİKTE ÖRNEK
AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu güzel bir hizmet gerçekleştireceklerinin altını çizerek, Menderes Türel’in belediyecilik anlamında farklı bir portre çizdiğini ifade etti.  Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Türel’in sosyal, kültürel, halkla iletişim, alt yapı, üst yapı çalışmaları açısından tırnak içerisinde örnek gösterilen bir belediyecilik hizmeti verdiğini belirten Uslu, “Ben bunu Antalya’nın her sahasında görüyorum” dedi.
Uslu, Başkan Türel’in Antalya’nın marka değerini arttırmak, kimlik ve kişilik kazandırmak gibi önemli çalışmaları olduğunu ifade ederek, “Cami projesinin de bu anlamda önemli bir proje olduğunu düşünüyorum. Burada insanlar namaz kılacak. İbadet edecek. Bir taraftan da bu şehre damga vuracak. Küçük olmasına rağmen yüzyıllarca etki bırakacak” diye konuştu.
FİNİKE’NİN LİMRA TAŞI KULLANILACAK
AK Parti Milletvekili Atay Uslu’nun Finike’ye cami projesini seçilmeden önce kendisine getirdiğini hatırlatan Başkan Menderes Türel, “Seçimleri atlatalım nasip olursa Finike’ye biz camiyi kazandırırız, demiştik. Diyanet İşleri Başkanlığı’na ve Antalya Müftülüğü’ne işbirliği ve alan tahsisiyle ilgili gereken adımları attıkları için teşekkür ediyorum” dedi. Camilerin şehirlerin siluetlerindeki en önemli güzellik olduğunun altını çizen Türel, şunları söyledi: “Çok güzel bir proje. Finike siluetine yansıyan, ilçeye müthiş bir görsel zenginlik kazandıracak bir eser. 500 kişilik bir cami olacak. Finike’nin Limra Taşı ile kaplanmış, Finike’nin de özelliklerini taşıyan bir cami olacak. İnşaatına başladıktan sonra kısa sürede Allah’ın izniyle hizmete açacağız. Camimizin inşaatı noktasında Finike Kaymakamlığımız, Finike Belediye Başkanlığımızla el ele, bir dayanışma içinde bu projeyi Antalya’mıza kazandıracağız. Hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum.”
TARİHTEKİ YERİNİ ALACAK BİR ESER
Antalya Müftüsü Osman Artan, Büyükşehir Belediyesi’nin şehri güzelleştirmek için büyük gayret gösterdiğine değinerek, şöyle konuştu: “Sadece binaların yolların, parkların yapılması yeterli değil, camilerin yapılması da önemli. Menderes Başkanımız, Antalya ve ilçelerinde camilerle ilgili her hangi bir ihtiyacımız olduğunda her zaman yanımızda. Denizden gemiler geçerken görülebilecek şekilde Finikemize de bir güzel eser kazandırılacak. Evlatlarımıza gururla bırakabileceğimiz, tarihteki yerini alacak bir eser olacak.”
HAYALDİ GERÇEK OLDU
Yaklaşık iki yıl önce yapılacak camiinin hayal aşamasındaki toplantısına katıldığını belirten Finike Kaymakamı Mesut Yakuta, çok kısa bir sürede temel atma aşamasında geldiklerini belirtti. Yakuta, hayal kurup mevcut aşamaya getiren herkese teşekkür etti. Finike Belediye Başkanı Kaan Osman Sarıoğlu da, her şeyden önce manzarası çok güzel bir yapı olacağını vurgulayarak, Büyükşehir Belediyesi’nin Finikelilere yapmış olduğu yatırımların yanı sıra değerli bir hediye olacağını ifade etti.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle