Hoşgeldiniz  

FETÖ’nün kaymakamlardan sorumlu imamı tutuklandı

Semih Köken | 28 Temmuz 2017 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

FETÖ’nün kaymakamlardan sorumlu imamı tutuklandı

ANTALYA’da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 14 Temmuz’da düzenlenen operasyonda yakalanan, örgütün kaymakamlardan sorumlu ‘Akdeniz Bölge İmamı’ Hakan Bayraktar tutuklandı. Örgütte ‘abla’ konumunda olan Hatice S. ise adli kontrolle serbest bırakıldı.
ANTALYA'DA FETO/PDY SORUSTURMASI KAPSAMINDA 14 TEMMUZ'DA DUZENLENEN OPERASYONDA YAKALANAN, ORGUTUN KAYMAKAMLARDAN SORUMLU 'AKDENIZ BOLGE IMAMI' HAKAN BAYRAKTAR TUTUKLANDI. ORGUTTE 'ABLA' KONUMUNDA OLAN HATICE S. (FOTODAKI)  ISE ADLI KONTROLLE SERBEST BIRAKILDI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

Antalya Cumhuriyet Başsavclığı’nca yürütülen soruşturma kapsamında Antalya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiepleri, örgütte ‘abla’ konumunda olan 37 yaşındaki Hatice S.’yi fiziki takibe aldı. Şüpheli tavırlar sergileyerek farklı bir eve girdiğini tespit eden polis ekipleri, Konyaaltı İlçesi Gürsu Mahallesi’ndeki adrese 14 Temmuz günü operasyon düzenledi. Polisin eve girdiğini gören Hatice S., bu sırada telefon ve dizüstü bilgisayarları evin balkonundan attı.

 

Operasyonda, Hatice S. ile Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’nde Doç. Dr. olarak görev yaparken KHK ile ihraç edilen ve 4 farklı FETÖ soruşturmasından aranan 42 yaşındaki Hakan Bayraktar gözaltına alındı. Sahte kimlik kullandığı tespit edilen Hakan Bayraktar’ın FETÖ’nün sözde kaymakam ve kaymakam adaylarından sorumlu ‘Akdeniz Bölge İmamı’ olduğu belirlendi. Örgütün şifreli haberleşme programlarını kullandığı belirtilen zanlının, 1 hafta önce kiraladığı öğrenilen evinde yapılan aramalarda çok sayıda cep telefonu, sim kartlar ile dijital veriler ele geçirildi.

 

Polisteki sorgusu tamamlanan Hakan Bayraktar ve Hatice S., dün adliyeye sevk edildi. Örgütün kaymakamlardan sorumlu ‘Akdeniz Bölge İmamı’ Hakan Bayraktar tutuklanırken, sahte kimlikle ev kiralamasında etkin rol alan Hatice S. ise adli kontrolle serbest bırakıldı.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle