Hoşgeldiniz  

FETÖ operasyonunda gözaltı sayısı 22 oldu

Semih Köken | 06 Nisan 2016 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

FETÖ operasyonunda gözaltı sayısı 22 oldu

ANTALYA merkezli 7 ilde düzenlenen ‘Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’na yönelik operasyonda gözaltı sayısı 22’ye çıktı. Şüpheliler, bu sabah sağlık kontrolünden geçirildi. Cemaatin ‘Antalya bölge imamı’ olduğu iddia edilen avukat Hasan Tarık Ş.’nin aranmasına devam ediliyor.
ANTALYA MERKEZLI 7 ILDE DUZENLENEN 'FETULLAHCI TEROR ORGUTU/PARALEL DEVLET YAPILANMASI'NA YONELIK OPERASYONDA GOZALTI SAYISI 22 OLDU. SUPHELILER, BU SABAH SAGLIK KONTROLUNDEN GECIRILDI.(FOTO:BULENT TATOGULLARI/ANTALYA-DHA)
Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen ‘FETÖ/PDY’ soruşturması kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekiplerince Antalya merkezli olmak üzere İzmir, İstanbul, Sakarya, Mersin, Muş ve Şanlıurfa’nın da bulunduğu 7 ilde dün sabah saatlerinde eşzamanlı operasyon yapıldı. Operasyon kapsamında Antalya’da aralarında vakıf ve dersane yöneticileri ile iş adamlarının da bulunduğu 20 kişi gözaltına alındı. Akşam saatlerinde 2 kişinin daha gözaltına alınmasıyla toplam şüpheli sayısı 22 oldu.
ANTALYA MERKEZLI 7 ILDE DUZENLENEN 'FETULLAHCI TEROR ORGUTU/PARALEL DEVLET YAPILANMASI'NA YONELIK OPERASYONDA GOZALTI SAYISI 22 OLDU. SUPHELILER, BU SABAH SAGLIK KONTROLUNDEN GECIRILDI.(FOTO:YUSUF UNAL/ANTALYA-DHA)
Gözaltındaki Uluslararası Antalya Üniversitesi yönetiminden İbrahim D., işadamları Mehmet Menderes K., Yavuz K., Ramazan K., Abdi D., Ahmet S., Celil D., Cevdettin S., Cezmi A., Hüseyin B., Hüseyin K., İsmail Ş., Mehmet Ö., Mustafa K., Ramazan A., Ramazan Ö., Salih K., Şeref Ü., Tacettin K. ve Turhan N. ile emlakçılar Mustafa A. ve Halil E. bu sabah sağlık kontrolünden geçirildi.

Diğer yandan polis, Elif A. ile Tuba T. adlı kadınların da ifadesine başvurduktan sonra serbest bıraktı.

Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne bağlı Sema Yazar Polikliniği’ne getirilen şüpheliler sırayla içeri alındı. Sağlık kontrolü sonrası yeniden araçlara bindirilen şüpheliler, tekrar Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne götürüldü.
ANTALYA MERKEZLI 7 ILDE DUZENLENEN 'FETULLAHCI TEROR ORGUTU/PARALEL DEVLET YAPILANMASI'NA YONELIK OPERASYONDA GOZALTI SAYISI 22 OLDU. SUPHELILER, BU SABAH SAGLIK KONTROLUNDEN GECIRILDI.(FOTO:BULENT TATOGULLARI/ANTALYA-DHA)
Paralel devlet yapılanmasına bağlı vakıflara destek veren iş adamları ile bu vakıflarda çalışan yönetecilerin de aralarında bulunduğu zanlıların, ‘terör örgütü üyeliği’, ‘FETÖ/PDY kapsamında faaliyetlerde bulunmak’ suçlarından ifadelerinin alınacağı kaydedildi.

Cemaatin ‘Antalya bölge imamı’ olduğu iddia edilen avukat Hasan Tarık Ş.’nin aranmasına devam ediliyor.DHA

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle