Hoşgeldiniz  

Feminist yürüyüş gergin başladı, sakin bitti

Semih Köken | 09 Mart 2016 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Feminist yürüyüş gergin başladı, sakin bitti

ANTALYA’da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde Kadın Platformu’nun çağrısıyla gerçekleşen ‘Feminist Gece Yürüyüşü’ gergin başladı, sakin bitti. Kadınlar, polisin yürüyüşe izin vermemesiyle yolu kapattı, ancak pazarlıkların ardından trafiğe kapalı yolda yürüyüşü tamamladı.
ANTALYA’DA, 8 MART DUNYA KADINLAR GUNU DOLAYISIYLA DUZENLENEN FEMINIST GECE YURUYUSU, POLISIN GRUBUN YURUMENISINE IZIN VERMEK ISTEMEMESI NEDENIYLE GERGIN BASLADI, ANCAK POLISIN GERI CEKILMESIYLE KADINLARIN YURUYUSU OLAYSIZ BITTI. (FOTO: EMRE BAYLAN/ANTALYA-DHA)

Antalya’da 8 Mart Dünya Kadın Günü’nde kadınlar, Antalya Kadın Platformu’nun çağrısıyla her yıl düzenlenen ‘Feminist Gece Yürüyüşü’ için akşam saatlerinde tarihi Üç Kapılar’da toplandı. Taşıdıkları dövizler ve pankartlarla şiddetin her türlüsüne, cinsiyetçi politikalara, kadın cinayetlerine tepkilerini dile getiren kadınlar meşaleleriyle buradan Kale Kapısı’na yürümek istedi. Ancak çevrede güvenlik önlemi alan polis yürüyüşe izin vermeyeceğini açıkladı. Bunun üzerine polis ve eylem komitesi arasında dakikalar süren pazarlıklar başladı. Pazarlıklar devam ederken gece yürüyüşü için bir araya gelen kadınlar caddeyi taşıt trafiğine kapattı. Pazarlıklar sonucunda polis grubun trafiğine kapalı tramvay yolundan yürüyüşüne izin verdi. Türkçe ve Kürtçe sloganların atıldığı Antalya’daki gece yürüyüşü Kale Kapısı’nda her iki dilde de yapılan açıklamanın ardından olaysız sona erdi. DHA

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle