Hoşgeldiniz  

Federasyona tepki için Kemer Altın Nar Güreşleri iptal edildi

Semih Köken | 31 Temmuz 2016 | Antalya Haber, Gündem, Kemer Güncel, Spor, Yaşam A- A+

ANTALYA’nın bağımsız Kemer İlçe Belediye Başkanı Mustafa Gül, Kemerli başpehlivan Sinan Kaya’nın Türkiye Güreş Federasyonu tarafından başpehlivanlıktan başaltına düşürülmesinde haksızlık yapıldığı gerekçesiyle, “Bu federasyon görevden ayrılana kadar Kemer güreşlerini kulüp yetkilileriyle görüşerek yapmama kararı aldık” dedi.
655'INCISI DUZENLENEN EDIRNE KIRKPINAR YAGLI GURESLERI'NDE 'BASALTI' KATEGORISINDE 3'UNCU OLAN EMRE ERKAL, BASPEHLIVAN OLMAYA HAK KAZANDI. KEMER'DE BIR ILK OLAN SPORCU, KEMER BELEDIYE BASKANI MUSTAFA GUL'UN DE KATILDIGI KONVOYLA ILCEDE HALKI SELAMLADI. (MUSTAFA GUL - EMRE ERKAL) (FOTO:LEVENT YENIGUN/KEMER-DHA)
Bu yıl 655’incisi düzenlenen Edirne Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde ‘başaltı’ kategorisinde 3’üncü olan Emre Erkal, başpehlivan olmaya hak kazandı. Kemer’de bir ilk olan sporcu, Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül’ün de katıldığı konvoyla ilçede halkı selamladı. Kemer 1 girişi Kındılçeşme Kavşağı’ndan başlayıp belediye önünde sona eren konvoyda Emre Erkal, ilçe halkından ilgi gördü. Konvoyun ardından belediye önünde tören düzenlendi.

Başpehlivanlığa yükselen Emre Erkal’ın başarısını kutlayan Başkan Gül, Türkiye Güreş Federasyonu’nun Kemerli güreşçi Sinan Kaya’ya ise haksızlık yaparak, başpehlivanlıktan başaltına düşürdüğünü savundu. Bu nedenle federasyona tepki için eylül ayında yapılması planlanan 13’üncü Kemer Altın Nar Güreşleri’nin iptal edildiğini açıklayan Başkan Gül, “Bu federasyon görevden ayrılana kadar Kemer güreşlerini kulüp yetkilileriyle görüşerek yapmama kararı aldık. Kırkpınar’dan altın kemeri buraya getirene kadar mücadelemize devam edeceğiz” dedi.

Başkan Gül, konuşmasının ardından Kemer Belediyesi Güreş Takımı sporcuları ve antrenörlerine çeşitli ödüller verdi. Yakın tarihte evlenecek olan Emre Erkal’a ise başpehlivan olması dolayısıyla 50 bin TL ödül verildi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle