Hoşgeldiniz  

‘EXPO TOWER’ DÜNYACA ÜNLÜ SİTEDE

SEMİH KÖKEN | 20 Nisan 2015 | Antalya Haber, Gündem A- A+

EXPO 2016 Antalya’nın en önemli temalarından 100.7 metre yüksekliğinde planlanan ‘Expo Tower’, dünyaca ünlü mimari web sitesinde prestij proje olarak gösterildi.

Dünyanın en büyük organizasyonlarından biri olan Expo’ya Türkiye’de ilk defa Antalya ev sahipliği yapacak. A1 kategorisi botanik dalında ‘Çiçek ve Çocuk’ temasıyla düzenlenecek Expo 2016 Antalya’nın en önemli yapılarından biri ‘Expo Tower’ olacak. Mimari proje yarışmasıyla 127 kule projesi arasında 1’nci seçilerek yapımına karar verilen ‘Expo Tower’, Nita Mimarlık firmasından genç mimarlar Zeynep Melike Atay ve Serdar Kızıltaş’ın tasarımı. İki genç mimarın Türkiye’nin ilk Expo’sunun simgesi olacak 100.7 metre yüksekliğinde Antalya’nın tarihi Hadrian Kapısı (Üç Kapılar) ve palmiye ağaçlarının simgelendiği Expo Tower, dünyanın en önemli mimari web sitesinde yayınlandı. Arcdaily.com isimli web sitesinde projenin geniş fotoğraflarına ve kulenin teknik bilgilerine yer verildi. Proje mimarları Serdar Kızıltaş ve Zeynep Melike Atay projelerinin burada yer bulmasının mutluluk verici olduğunu söylediler.

Bu yayının Expo 2016 Antalya için de önemli olduğunu belirten Kızıltaş, “Expo’nun tanıtımı açısından önemli prestij. Yayınlanmaya değer çok iddialı projelerin yayınladığı bir platform. Expo tanıtımına artı değer katacaktır. Geniş bir kitlenin görmesini sağlayacaktır” dedi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle