Hoşgeldiniz  

EXPO Kulesi zirvesinde baklavalı kutlama

Semih Köken | 05 Şubat 2016 | Antalya Haber, EXPO 2016, Gündem, Yaşam A- A+

EXPO Kulesi zirvesinde baklavalı kutlama

EXPO 2016 Antalya’nın sembol yapısı olan EXPO Kulesi’nin 101 metre yüksekliğindeki beton yapı işi dün gece son harcın konulmasıyla tamamlandı. EXPO 2016 Antalya Ajansı’nda proje ve yapım işlerinden sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Levent Murat Danışman, kulenin zirve noktasına çıkıp, işçilere baklava ikram ederek kutladı. Danışman, “Artık dış cephe kaplamasını yapıp seyir teraslarını yukarıya doğru kaldıracağız” dedi.

Türkiye’nin ilk EXPO’su olan ve 23 Nisan’da kapılarını açacak EXPO 2016 Antalya’nın sembol yapısı, EXPO Kulesi’nin betonarme kısmı, dün son harcın 100.7 metreye konulmasıyla tamamlandı. Türkiye’nin ‘Eyfel’i olarak adlandırılan kulede her vardiyada 10 işçi, 24 saat çalışarak kule inşaatının ana iskeletini tamamladı.

Dün akşam konulan son beton harcın ardından bugün EXPO 2016 Antalya Ajansı’nın proje ve yapım işlerinden sorumlu genel sekreter yardımcısı Levent Murat Danışman, işçileri ziyaret edip kutladı. Taca İnşaat Şantiye Müdürü Alp Akkurt ve EXPO 2016 Antalya ekibi ile birlikte EXPO Kulesi’ne gelen Genel Sekreter Yardımcısı Danışman, işçileri tek tek kutladı. Daha sonra 4 dakika süren asansör yolculuğu ile EXPO Kulesi’ne zirve noktasına çıkan Danışman, çalışanlara 2 tepsi baklava ikram edip onlarla selfie yaptı.

GİZLİ KAHRAMAN SİZLERSİNİZ

Genel Sekreter Levent Murat Danışman, çay molasında olan işçilere, “Emeklerinize sağlık, yağmur çamur demeden çalıştınız gizli kahramanlarsınız” dedi. Kulenin 100.7 metre olduğunu, deniz seviyesinden ise 114.1 metre yükseklikte olduğunu belirten Danışman, şöyle konuştu;

“Kulemizin 100.7 dediğimiz gözle görülür, deniz seviyesinden itibaren 114.1 kodundayız şuanda. Kulemizin 3’ncü seyir terası yani son katındayız. Burada betonarme ile ilgili kısımları tamamladık. Artık sıradaki dış cephe kaplamasını yapıp seyir teraslarını yukarıya doğru kaldıracağız. Burada bugün 4 şubat itibariyle

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle