Hoşgeldiniz  

EXPO 2016’ya Büyükelçiler’den tam not

SEMİH KÖKEN | 09 Haziran 2015 | Antalya Haber, Gündem A- A+

Kısa adı ASEAN olan Güneydoğu Asya Ülkeleri Birliği’ne bağlı, Brunei, Endonezya, Malezya, Filipinler, Singapur ve Tayland’ın Ankara’da görev yapan büyükelçileri, Antalya’daki bir dizi ziyaret öncesi EXPO 2016 Antalya projesini inceledi. Büyükelçileri EXPO 2016 Antalya Genel Sekreter Yardımcısı Levent Murat Danışman karşıladı. Konuk büyükelçilere bin 121 dönümlük sergi alanı, ülke bahçeleri ve proje ile ilgili detaylı bilgi sunuldu. EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreter Vekili Faik Akturan, Antalya’nın yılda 13 milyon turist ağırlayan bir kent olduğuna dikkat çekip, “Burada açılan ülkelerin bahçeleri yüzyıllar boyunca açık kalacak. EXPO, katılan ülkelerin önemli bir tanıtım aracı olacak” dedi.

Tayland Büyükelçisi ve ASEAN Komite Başkanı Tharit Charungvat, diğer büyükelçiler ile birlikte EXPO 2016 Antalya’nın merkezinde olmaktan mutlu olduklarını söyledi. Büyükelçi Charungvat, “Benim edindiğim ilk izlenim bekletilerimin çok daha üstünde. Buraya geldiğimde çok ilerleme gördüm. Projeyi burada gördükten sonra biz çok heyecanlandık” diye konuştu.

TAYLAND KATILIYOR

Ülkesinin EXPO 2016 Antalya’ya katılacağını vurgulayan Tayland Büyükelçisi ve ASEAN Komite Başkanı Charungvat şöyle konuştu:“Tayland, EXPO 2016 Antalya’ya katılmaya ve buranın bir parçası olmaya karar verdi. Biz burada olacağız. Heyetimiz EXPO 2016 Antalya Ajansı ile birlikte çalışma yapıp burada yapılacak bahçe alanı ile ilgili görüşmeler yapacak. Tayland’ı nasıl bir yapıda temsil edebiliriz bunu kararlaştıracağız. Bu ziyaret sayesinde diğer ASEAN ülkelerinin ikna edilebileceğini düşünüyorum”.

Konuk büyükelçiler sergi alanını gezip proje hakkında arazide bilgi aldı. Büyükelçilere EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreter Vekili Faik Akturan tarafından çeşitli hediyeler verildi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle