Hoşgeldiniz  

EXPO 2016’da suyun dansı büyüleyecek

Semih Köken | 15 Mart 2016 | Antalya Haber, EXPO 2016, Gündem, Yaşam A- A+

EXPO 2016’da suyun dansı büyüleyecek

EXPO 2016 Antalya sergi alanı içinde 80 dönümlük bir alana yapılan EXPO Gölü’ne Türkiye’nin en büyük su, ses ve ışık sistemi yapıldı. Göl içerisinde 30 metrelik bir alana yayılan fıskiyeler, 80 metre yüksekliğe kadar su pompalıyor. Pop star Tarkan’dan Mehter Marşı’na kadar farklı türdeki müzik ve ritimlerde sular adeta dans ediyor.
EXPO 2016 ANTALYA SERGI ALANI ICINDE 80 DONUMLUK BIR ALANA YAPILAN EXPO GOLU'NE TURKIYE'NIN EN BUYUK SU, SES VE ISIK SISTEMI YAPILDI. GOL ICERISINDE 30 METRELIK BIR ALANA YAYILAN FISKIYELER, 80 METRE YUKSEKLIGE KADAR SU POMPALIYOR. POP STAR TARKAN'DAN MEHTER MARSI'NA KADAR FARKLI TURDEKI MUZIK VE RITIMLERDE SULAR ADETA DANS EDIYOR. (FOTO:ANTALYA-DHA)
Türkiye’nin ilk EXPO’su 23 Nisan’da kapılarını açmaya hazırlanırken, EXPO’larda olmazsa olmazlardan biri olan EXPO Gölü’nde sular dans edecek. Antalya’nın Aksu İlçesi’ndeki EXPO 2016 Antalya Sergi alanı içinde yapılan 80 dönümlük göle Türkiye’nin en büyük su, ışık ve ses sistemi projesi uygulandı. Göl içerisine yapılan dev fıskiyeler 3 aylık bir çalışmayla yerleştirildi. Onlarca fıskiyenin yer aldığı projenin ilk testi havanın kararmasından sonra yapıldı. Her biri 4 dakika olan, aralarında pop star Tarkan, klasik müzik ve Mehter Marşı’nın da yer aldığı 6 ayrı şarkının çaldığı testte, su yüksekliği ana fıskiyede 80 metreye ulaştı.

Türkiye’nin en büyük müzikli, danslı fıskiye sistemini yaptıklarını söyleyen proje müdürü Haluk Kaplan, EXPO 2016 Antalya’da projeyi yapmaktan büyük bir kıvanç duyduklarını vurguladı. Sistemin uzunluğunun 30 metre olduğunu kaydeden Kaplan, “Çoğunlukla selenoid valfler, motor sürücüler, bilgisayar programları, spot lightlar, lazer programları, lazer gösterileri ve projeksiyon gösterileri olan Türkiye’nin en büyük sistemini yapmış bulunmaktayız” dedi.

MÜZİKLİ KOREOGRAFİ

Proje müdürü Kaplan, “Merkez fıskiye 80 metre yükseklik yapmakta. Diğer nozullarda farklı gruplar halinde 10, 20, 30, 40, 50 civarında yükseklikler var. Müzikle koreografi yapılarak çok güzel su, ses, ışık oyunları yapmaktayız. Gece görüntüleri bilhassa çok atraktif olmakta ama gündüzleri de görsel bir su güzelliği sağlıyor” diye konuştu.

Lazerli su perdesinin 60 metre eninde ve 10 metre yüksekliğinde olduğunu anlatan Kaplan, geometrik şekil ve oyunların yanı sıra projeksiyonlu her türlü videonun da gösterilebileceğini belirtti. Canlı yayın ve maç yayınlarının da su perdesinden yapılabileceğini ifade eden Haluk Kaplan, “Bu şekilde çok fonksiyonel bir sistem yapmış bulunmaktayız” dedi.

3D’Lİ ROBOT NOZULLAR KULLANILDI

Proje müdürü Kaplan, benzer sistemlerin Las Vegas, Dubai, Çin ve Malezya’da olduğuna işaret ederken, “Burada 3D dediğimiz üç yönlü hareket edebilen robot nozulları ilk defa Türkiye’de kullandık. Robot nozullarla üç yönlü hareket ettirerek tamamen görsel güzelliği artırmış bulunmaktayız” diye konuştu.

23 Nisan’da kapılarını 6 aylığına açacak olan EXPO 2016 Antalya sergi alanına gelen ziyaretçiler, su danslarını, Şakayık Tepesi ve EXPO Kulesi önündeki meydandan çok daha net şekilde izleyebilecek.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle