Hoşgeldiniz  

Expo 2016 İlerleme Raporu Bıe Genel Kurulunda

Semih Köken | 26 Kasım 2015 | Antalya Haber, Gündem, Turizm A- A+

Türkiye‘nin ilk kez ev sahipliğini yapacağı EXPO 2016 Antalya‘nın ilerleme raporu, Paris‘te Uluslararası Sergiler Bürosu’nun (BIE) genel kurulunda delegelere sunuldu.

Sunum delegelerden alkış alırken, BIE Genel Sekreteri Vicente Loscertales gelecek haftaAntalya‘ya gelip çalışmaları yerinde inceleyeceğini duyurdu. BIE Türkiye Baş Delegesi Büyükelçi Murat Ersavcı, Antalya‘nın sunumunun ilgi çektiğini ve beğenildiğini vurgulayıp, Genel Sekreter Loscertales’in Antalya‘nın büyük bir başarıyla önemli bir noktaya getirdiği çalışmaları yerinde görmek istediğini söyledi.

Dünya’da botanik EXPO’ların hangi ülkede yapılacağına Uluslararası Bahçe Bitki Üreticileri Birliği’nin (AIPH) önerisiyle ve müştereken onay veren Uluslararası Sergiler Bürosu (BIE), EXPO 2016 Antalya‘nın ilerleme raporuna onay verdi. Fransa‘nın başkenti Paris‘te yapılan BIE Genel Kurulu’na aralarında Türkiye‘nin de bulunduğu 168 ülkeden delegeler katıldı. OECD binasında yapılan genel kurul, Paris‘teki terör olaylarında hayatını kaybedenler anısına saygı duruşu ile başladı. Genel kurulda bu yıl İtalya‘da yapılan Milano 2015’in kapanış raporu ile gelecek yıl ve sonraki dönemlerde EXPO yapacak olan ülkelerin ilerleme, özel düzenleme ve raporları kurulun bilgisine ve onayına sunuldu.

RAPORLU VE GÖRSEL SUNUM

BIE Başkanı Ferdinand Nagy yönetiminde yapılan genel kurulda, Dubai, Astana, Pekin,Milano ve Antalya‘nın sunumları yapıldı. EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreteri Haşmet Suiçmez, EXPO 2016 Antalya Genel Komiseri Büyükelçi Erdoğan Kök ve GenelSekreter Yardımcısı Mücahit Şengül’ün de hazır bulunduğu Türkiye sunumunda, bu yılın Haziran- Kasım arasındaki 5 aylık döneme ilişkin rapor, sergi alanı görüntüleri ile delegelere sunuldu. Bin 121 dönümlük alandaki çalışmalar, EXPO 2016 Antalya ile ilgili kültürel etkinlikler, yarışmalarda elde edilen dereceler anlatıldı. EXPO 2016 Antalya ekibi sunumu ilgiyle izleyen delegelerden alkış topladı.

BIE GENEL SEKRETERİNDEN SÜRPRİZ

BIE’in Türkiye Baş Delegesi Büyükelçi Murat Ersavcı’nın da katıldığı 158’nci Genel Kurul’da Antalya için sürpriz bir karar da çıktı. Antalya sunumunu beğenen BIE Genel Sekreteri Vicente Loscertales, gelecek hafta Antalya‘ya gelme kararı aldı. BIE’nin Türk delegesi Büyükelçi Ersavcı, genel kurulda iki önemli gelişme yaşandığını belirterek şunları söyledi:

Türkiye 158’nci BIE Genel Konferansı’na katıldı. Burada iki önemli gelişme oldu. Bir tanesi ülkemizin tekrar icra komitesine oy birliği ile seçilmesidir. 12 üyeli icra komitesi üyelerinden bir tanesi ülkemiz oldu. Bir diğer önemli gelişme ise Uluslararası Sergiler Bürosu Genel Sekreteri Vicente Loscertales’in gelecek hafta Antalya‘ya gelerek yapılan çalışmaları yerinde incelemek istemesi oldu. Bunu olumlu bir gelişme olarak görmek lazım. Çünkü açılmasına az bir süre kala Antalya‘nın büyük bir başarıyla çalışmalarını bir noktaya getirdiğini yerinde görmüş olacak. Antalya‘nın yaptığı sunum beğenildi ve ilgi çekici oldu.”

Büyükelçi Ersavcı, EXPO 2016 Antalya ekibini başarılı çalışmalarından dolayı kutladı veTürkiye‘nin gelecek yıl yüzünün akıyla başarılı bir EXPO’ya evsahipliği yapacağına inandığını vurguladı.

“BAŞARILI BİR EXPO GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ”

EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreteri Haşmet Suiçmez, 158’nci BIE Genel Kurulu’nda yapılan ilerleme sunumun önemine değindi. BIE Genel Kurulu’nda ilerleme raporu sunan diğer kentlerin raporlarının kendilerine ışık tuttuğunu belirten GenelSekreter Suiçmez, “Buraya gelmemizin ilham verici bir tarafı var. Dünyada yapılan tüm EXPO’larla ilgili gelişmeleri, EXPO’ların faydalarını, katkılarını görme şansını buluyoruz. Sunumumuz beğenildiğini duyduk ve bu bizi mutlu etti. Kalan 5 ayık süreci iyi değerlendirip başarılı bir EXPO gerçekleştirmek istiyoruz” dedi.

Suiçmez, BIE Genel Sekreteri Loscertales’i Antalya‘da konuk edeceklerini ve çalışmaları yerinde göstereceklerini söyledi

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle