Hoşgeldiniz  

EXPO 2016 Antalya’nın Uluslararası Katılımcılar Toplantısı yapıldı

Semih Köken | 05 Nisan 2016 | Antalya Haber, EXPO 2016, Gündem, Yaşam A- A+

EXPO 2016 Antalya’nın Uluslararası Katılımcılar Toplantısı yapıldı

ULUSLARARASI Sergiler Bürosu (BIE) kuralları gereğince EXPO süresince 3 kez toplanacak olan Uluslararası Katılımcılar Toplantısı’nın ilki, EXPO 2016 Antalya Ajansı yetkilileri, katılımcı ülkelerin komiserleri ve temsilcilerin katılımıyla gerçekleştirildi.

ULUSLARARASI SERGILER BUROSU (BIE) KURALLARI GEREGINCE EXPO SURESINCE 3 KEZ TOPLANACAK OLAN ULUSLARARASI KATILIMCILAR TOPLANTISI'NIN ILKI, EXPO 2016 ANTALYA AJANSI YETKILILERI, KATILIMCI ULKELERIN KOMISERLERI VE TEMSILCILERIN KATILIMIYLA GERCEKLESTIRILDI. (MARTIN VETTER- ERDOGAN KOK) (fOTO:ANTALYA-DHA)
EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreteri Kazım Aydın, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, açılış öncesi hazırlıkların tüm hızıyla sürdüğünü ve başarılı bir organizasyon gerçekleştirileceğine inandığını söyledi. Katılımcı ülkelere teşekkür eden Genel Sekreter Aydın, “Sizlere ve ülkelerinize bu kadar önemli bir organizasyona katıldığınız için minnettarız. Ülkenizin katılımı ajans içerisinde bizi memnun etmekten öte ziyaretçiler için daha anlamlı olacaktır. Burada varlığınız onların EXPO ziyaretlerine farklı bir boyut kazandıracak ve deneyimlerine ayrı bir değer katacaktır” dedi.

ULUSLARARASI SERGILER BUROSU (BIE) KURALLARI GEREGINCE EXPO SURESINCE 3 KEZ TOPLANACAK OLAN ULUSLARARASI KATILIMCILAR TOPLANTISI'NIN ILKI, EXPO 2016 ANTALYA AJANSI YETKILILERI, KATILIMCI ULKELERIN KOMISERLERI VE TEMSILCILERIN KATILIMIYLA GERCEKLESTIRILDI. (MARTIN VETTER- ERDOGAN KOK) (fOTO:ANTALYA-DHA)
EXPO 2016 Antalya alanının açılışa hazır hale gelmesi için ülke bahçelerinin yapımının bitmesi gerektiğine de dikkat çeken Aydın, “Bahçelerinizin inşaatını 10 Nisan tarihine kadar tamamlanması hususunda hassasiyet göstermeniz bizi memnun edecektir” dedi.

‘EXPO 2016 EŞSİZ BİR DENEYİM OLACAK’

EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Komiseri Büyükelçi Erdoğan Kök ise, Türkiye’nin ilk EXPO’sunu gerçekleştirecek olmanın heyecanını yaşadıklarını söyledi. EXPO 2016 Antalya’nın eşsiz bir deneyim olacağına vurgu yapan Büyükelçi Kök, şunları söyledi:

“EXPO Türkiye için çok eşsiz bir deneyim olacak. Çünkü bu bizim ülkemizde düzenlenecek ilk EXPO. Bu nedenle ülke katılımlarına çok önem veriyoruz. Bu noktadan bakıldığında katılımcı ülke sayısının diğer botanik EXPO’lar ile karşılaştırdığımızda oldukça yüksek olduğunu söyleyebiliriz. EXPO’nun en başarılı şekilde gerçekleşmesi için de elimizden geleni yapacağız.”

ÜLKE KOMİSERLERİ KURULU BAŞKANI İTALYA OLDU

Toplantıda açılış konuşmalarının ardından BIE kuralları gereği Ülke Komiserleri Kurulu’nun seçimi de yapıldı. Katılımcı 14 ülkenin komiserinden oluşan kurulun başkanlığına İtalya ülke komiseri Dr. Aniello Musella seçildi. Musella, EXPO 2016 Antalya’nın açık kalacağı 6 ay boyunca her şeyin yolunda gitmesi için çalışacaklarını belirterek, nüfusunun yarıdan fazlası genç olan Türkiye’de gelecek nesiller için yeşil bir dünya temasıyla düzenlenen EXPO 2016’nın son derece anlamlı olduğunu belirtti.

Milli günler, akreditasyon ve gümrük gibi konularda merak ettikleri sorulara toplantıda cevap bulduklarını kaydeden Musella, “İnanıyorum ki EXPO 2016 Antalya, barışı destekleyecek çok önemli bir organizasyon olacak. Bizler hepimiz ülkelerimiz adına burada görevliyiz ve inanıyorum ki bugünlerde barış üzerinde en çok durulması ve çalışılması gereke konu” dedi.

Katılımcı ülke sayısının da EXPO’lar için oldukça önemli olduğunu söyleyen Musella, “Avrupa, Ortadoğu ve Asya’dan neredeyse 50’ye yakın ülke kültürlerini temsil etmek üzere buraya geliyor. Küresel bir bakış için bu çok önemli ve Antalya’da bunu yapabileceğiniz en iyi yerlerden bir tanesi” diye konuştu.

Toplantının devamında ise katılımcılara ulaşım, konaklama, vize, çalışma izni, lojistik, gümrük, kültürel programlar, akreditasyon ve güvenlik gibi konularda bilgi verildi.

ALMANYA İLE RESMİ SÖZLEŞME İMZALANDI

Öte yandan toplantı bitiminde EXPO 2016’nın katılımcıları arasında yer alan Almanya’nın Antalya Konsolosu Martin Vetter ile EXPO 2016 Antalya Genel Komiseri Büyükelçi Erdoğan Kök tarafından resmi katılım sözleşmesini imzaladı. Katılımcı ülkelerin temsilcileri daha sonra EXPO 2016 Antalya Sergi alanı gezdi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle