Hoşgeldiniz  

Expo 2016 Antalya Sona 1 Kala 4,5 Milyonu Gördü

Semih Köken | 29 Ekim 2016 | Antalya Haber, EXPO 2016, Gündem, Yaşam A- A+

Expo 2016 Antalya Sona 1 Kala 4,5 Milyonu Gördü

Türkiye’nin ilk EXPO’su olan EXPO 2016 Antalya, ulusal fuar takviminden çıkmasına bir gün kala 4,5 milyonuncu ziyaretçiye ulaştı. Beş kişilik Bıyıklıoğlu Ailesi’ni EXPO 2016’nın ana giriş kapısında EXPO 2016 Antalya Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı olan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik karşıladı. Aileye çeşitli hediyeler veren Bakan Çelik, Expo’nun bütün talihsizliklere rağmen 4,5 milyon ziyaretçi rakamına ulaştığını belirtti.

30 Ekim’de resmi kapanışı gerçekleştirilecek olan Expo 2016 Antalya’ya, bugün akşam saatlerinde 4,5 milyonuncu ziyaretçi giriş yaptı. Ramazan-Özlem Bıyıklıoğlu çifti ile çocukları İlayda, Selin ve Egemen alana giriş yaptıklarında büyük bir sürprizle karşılaştı. Expo 2016 Antalya Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı olan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Ajans yöneticileriyle birlikte Bıyıklıoğlu ailesini karşıladı.

Bakan Çelik aileyi temsilen anne Özlem Bıyıklıoğlu’na günün anısına gümüş tabak hediye ederken, aileye çeşitli hediyeler de verildi.

Türkiye’nin ilk Expo’su olan Expo 2016 Antalya’nın yarın kapanışının yapılacağını hatırlatan Bakan Çelik, “Expo’yu inşa ederken çok daha büyük hedeflerimiz vardı ama bu hedeflere bu anlamda ulaşamadık. Neden ulaşamadığımızı bütün Türkiye biliyor, Antalya biliyor. Maalesef çok büyük talihsizlikler yaşadık. Rusya krizi, turizmle ilgili yaşanan sorunlar, terör olayları ve en önemlisi de 15 Temmuz darbe girişiminden dolayı maalesef ciddi anlamda bu tür aktivitelere katılmada eksiklikler oldu. Ama her şeye rağmen bütün bu olumsuzluklara rağmen bugün itibariyle bu gördüğünüz aile Expo 216 Antalya’nın 4 milyon 500 bininci ziyaretçileri oldu” dedi.

Aileyi tebrik eden Bakan Çelik, ailenin en küçük ferdi Egemen’i kucağına alarak 4,5 milyonuncu ziyaretçi yazısının önünde fotoğraf çektirdi.

Expo 2016’ya beşinci gelişleri olduğunu söyleyen baba Ramazan Bıyıklıoğlu, karşılaştıkları sürpriz karşısında çok şaşırdıklarını belirterek, “Bizim içinde büyük sürpriz oldu. 4,5 milyon büyük bir rakam. Alan çok güzel. İnşallah bundan sonra da benzer aktiviteler için kullanılır. Çok güzel bir yeşil alana sahip oldu Antalya” sözleriyle duygularını dile getirdi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle