Hoşgeldiniz  

EXPO 2016 Antalya personeli eğitim

Semih Köken | 04 Nisan 2016 | Antalya Haber, EXPO 2016, Gündem, Yaşam A- A+

EXPO 2016 Antalya personeli eğitim

Çiçek ve Çocuk’ temasıyla 22 Nisan’da açılacak EXPO 2016 Antalya’da, alan içerisinde görev alacak 3 bin gönüllü personele eğitim verildi.
'CICEK VE COCUK' TEMASIYLA 22 NISAN'DA ACILACAK EXPO 2016 ANTALYA'DA, ALAN ICERISINDE GOREV ALACAK 3 BIN GONULLU PERSONELE EGITIM VERILDI. (SEREN AKINCI OZDURULMUS)(FOTO:ANTALYA-DHA)

Aksu İlçesi’nde 1121 dönüm alana kurulan EXPO 2016 Antalya Sergi alanı açılış için gün sayarken, düzenlenecek etkinliklerde, atölye çalışmalarında, saha içi yönlendirmelerde görev yapacak personelin ve EXPO 2016 gönüllülerinin oryantasyon eğitimleri de yoğun şekilde devam ediyor. Eğitime katılan personele iş sağlığı ve güvenliği, yangın söndürme, ilk yardım, hijyen, etkili iletişim, İngilizce eğitimi gibi konuların yanı sıra ‘Çiçek ve Çocuk’ temalı EXPO 2016’nın farklı kültürlerden gelecek yerli ve yabancı çocuk ziyaretçileriyle doğru iletişim kurabilmeleri için pedagoji eğitimi ve engelli çocuklar için davranış modellemesi dersi veriliyor.

DERSLER UYGULAMALI ANLATIMLARLA DESTEKLENİYOR
'CICEK VE COCUK' TEMASIYLA 22 NISAN'DA ACILACAK EXPO 2016 ANTALYA'DA, ALAN ICERISINDE GOREV ALACAK 3 BIN GONULLU PERSONELE EGITIM VERILDI. (ESRA KARLIOVA SOYSAL) (FOTO:ANTALYA-DHA)
Klinik ve Spor Psikologu Seren Akıncı Özdurulmuş tarafından verilen eğitimde zaman zaman uygulamalı anlatımlarla eğitime katılan personelin olası bir kriz anında neler yapması gerektiği anlatılıyor. Eğitime katılanlardan bazıları çocuk rolü yaparken, çocukları karşılama, onları etkinliklere davet etme gibi konular uygulamalı olarak gösteriliyor.
'CICEK VE COCUK' TEMASIYLA 22 NISAN'DA ACILACAK EXPO 2016 ANTALYA'DA, ALAN ICERISINDE GOREV ALACAK 3 BIN GONULLU PERSONELE EGITIM VERILDI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

Çocukların özel bir ilgi ve dikkat gerektiren özel varlıklar olduğuna dikkat çeken Özdurulmuş, “Çocukların gelişim dönemlerini biliyor olmak onların hangi dönemde hangi davranışları sergileyeceğini biliyor olmak bizim için ön hazırlık aslında. Ne gibi krizlerle karşılaşabiliriz ya da çocukları burada daha çok keyif alabilir hale getiriyoruz onu konuşuyoruz” dedi.

ENGELLİ BİREYLER DE UNUTULMADI

EXPO 2016’nın temasına dikkat çeken Özdurulmuş, “Farklı kültürlerden misafirler olacak burada. Kültürel öğelerin de önemli olduğu, önemli olanın buraya gelen velilerin ve çocukların özellikle buradan keyif alarak, yeni şeyler öğrenerek, kendi zihinlerine yeni şeyler katarak ayrılıyor olmaları lazım. O anlamda burada sahada çalışacak arkadaşlara çok önemli işler düşüyor. Aynı zamanda engelli bireylerin de var olduğu, aynı şekilde istismar gibi, suiistimal gibi, taciz gibi tehlikelerin de var olabileceği, bunlara karşı da hazırlıklı ve biraz daha duyarlı olmaları gerekli” diye konuştu.

3 BİN EXPO GÖNÜLLÜSÜ DE EĞİTİM ALIYOR

Eğitim programı kapsamında EXPO 2016 Antalya sergi alanı içerisinde bilgilendirme ve yönlendirme görevi yapacak olan 3 bin EXPO gönüllüsü de bir tam günlük eğitimden geçiyor. Öncelikle sergi alanı hakkında bilgilendirilen gönüllülere güvenlik ve iletişim dersleri de veriliyor.

Eğitimlerle ilgili bilgi veren EXPO 2016 Antalya Ajansı Gönüllü Programı Sorumlusu Esra Karlıova Soysal da şunları kaydetti.

“Bu eğitim programının içerisinde öncelikle sergi alanıyla ilgili pratik bilgiler vereceğiz gönüllülerimize. Aynı zamanda hangi alanda görev alacakları ve görev detaylarıyla ilgili bilgilendirmeler de olacak. Bununla birlikte engellilerle iletişim ki EXPO biliyorsunuz bu engelsiz EXPO. Bu konu bizim için de önemli. Engellilerle iletişim ve güvenlik oturumlarından oluşan bir tam günlük eğitimle, gönüllülerimizi EXPO’ya hazır hale getireceğiz. Dolayısıyla çok temel görevleri var. Bilgilendirme ve yönlendirme yapacaklar. Gelen ziyaretçilere bilgi vermek, broşür dağıtmak, onları ilgili yerlere yönlendirmek gönüllülerimizin temel görevleri olacak.”

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle