Hoşgeldiniz  

Evi ve aracı yakıldı

Semih Köken | 19 Aralık 2015 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Antalya’da intihar eden iki çocuk annesi Semra Zort’a tecavüzden yargılanıp beraat eden sanığın aynı gece evi ve aracı yakıldı.

Antalya’da 21 yaşındaki iki çocuk annesi Semra Zort 40 gün ceza evinde yatıp çıkan kocası Tevfik Gül’e “Sen ceza evindeyken beni hastaneye götüren arkadaşın Mehmet Ş. bana ormanlık alanda aracın içinde tecavüz etti” dedi. Bu beyandan sonra çiftin arası bozuldu.  Boşanan çift bir süre sonra barışıp nikahsız olarak tekrar birlikte yaşamaya başladı. Ancak psikolojisi bozulan Semra Zort yaşamına son vermek için 20 kutu hap içti. Kaldırıldığı hastanede midesi yıkanıp kurtarılan Semra Zort başından geçenleri anlatınca 27 yaşındaki iki çocuk babası Mehmet Ş. hakkında sarkıntılık yapmak suretiyle cinsel saldırı suçlamasıyla 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle Antalya 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. Semra Zort geçen haziran ayında av tüfeğiyle yaşamına son verdi. Semra Zort’un yaşamına son vermesi üzerine biri 3, diğeri 5 yaşında olan iki kızının vasiliği çocukların halaları Yasemin Güldoğan’a verildi.

Karara tepki

Tutuklu yargılanan Mehmet Ş. ise mahkemede suçlamaların tümünü reddetti. Semra Zort’un intiharına ilişkin soruşturma dosyasının halen devam ettiğini tespit eden mahkemede Cumhuriyet savcısı esas hakkındaki mütaalasında işlendiği iddia edilen eylemin mağdurenin rızasıyla olduğu anlaşıldığından sanığın beraatine ve tahliyesine karar verilmesini talep etti. Sanık avukatı Fehmi Gündüz de sanığın mağdureye karşı zorla cinsel istismarda bulunduğuna dair bir delilin olmadığını belirterek esas hakkındaki mütalaaya katıldıklarını söyledi. Mahkeme de sanığın atılı suçu işlediği sabit olmadığından beraatine hükmetti. Karara duruşmayı izleyen Semra Zort’un boşandıktan sonra nikahsız yaşadığı eşi Tevfik Gül ile çocukların vasiliğine getirilen Tevfik Gül’ün kızkardeşi Yasemin Güldoğan tepki gösterdi.

Ev ve araç kundaklandı

Beraat eden sanık Mehmet Ş. tahliye edildikten sonra aynı gece Korkuteli İlçesi’ndeki babasına ait ev kundaklandı. Ardından da Mehmet Ş.’nin Kepez İlçesi 3199 Sokak’taki kardeşinin evinin önüne park ettiği otomobili kundaklandı. Mehmet Ş. ile ailesi olayla ilgili olarak Tevfik Gül’den şüphelendiğini bildirince polis çalışma başlattı. Tevfik Gül ile birlikte yanındaki arkadaşları Yusuf Bildirici ve Bilal Veli Çakan gözaltına alındı. Yapılan sorgunun ardından üç şüpheli adliyeye sevk edildi. Hakkında yakalama kararı bulunan Tevfik Gül tutuklanırken, iki arkadaşı ise serbest kaldı. Tecavüz olayından sonra Semra Zort’un bunalıma girip yaşamına son verdiğini belirten Yusuf Bildirici, “En yakın arkadaşının karısını hastaneye götürüp dönüşte ormanlık alanda aracın içinde tecavüz eden şahıs, sekiz ay yatıp çıktı. Şahıs cezaevinden çıktıktan sonra meydana gelen yakma olaylarıyla bizim de Tevfik’in de ilgisi yok. Böyle adalet olmaz olsun” dedi.

DHA

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle