Hoşgeldiniz  

Evde sağlık hizmetleri TÜBİTAK projesi kapanış toplantısı

Semih Köken | 28 Haziran 2016 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Evde sağlık hizmetleri TÜBİTAK projesi kapanış toplantısı

AKDENİZ Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi ev sahipliğinde ‘Evde sağlık hizmeti alan yatağa bağımlı kişilerin bakım veren aile üyelerine, bakıma ilişkin verilen eğitimin, hasta ve bakım veren açısından değerlendirilmesi’ adlı TÜBİTAK projesinin kapanış toplantısı gerçekleştirildi.

Hemşirelik Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya Vekil Rektör Prof. Dr. Mustafa Ünal, Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sebahat Gözüm, Antalya Atatürk Devlet Hastanesi, Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden katılımcılar ile akademik ve idari personel katıldı.

TÜBİTAK tarafından desteklenen proje Sağlık Bilimleri Üniversitesi, Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi koordinatörlüğü, Akdeniz Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi ve Atatürk Devlet Hastanesi işbirliği ile iki yıllık süreçte tamamlandı.

Projenin amacının yatağa bağımlı hastaların aile bakım vericilerine sunuş yoluyla öğretim stratejisi kullanılarak uygulanan eğitim modülünün, hasta ve bakım veren açısından değerlendirilmesi olarak açıklayan proje koordinatörü Uzm. Züleyha Öğür, projenin özel amaçlarının ise aile bakım vericilerin ihtiyacı olan sağlık ve bakım konularında bilgisini artırmak, ilgisini çekmek, duyarlılığını artırmak, evde sağlık hizmetlerinin geliştirilmesine ve literatüre bilimsel katkıda bulunmak ve aile bakım verenlere yönelik hazırlanan eğitimlerin yaygınlaştırılmasına katkıda bulunmak olduğunu belirtti.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle