Hoşgeldiniz  

‘eTürkiye Ödülleri’ sahiplerini buluyor

Semih Köken | 04 Nisan 2016 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

‘eTürkiye Ödülleri’ sahiplerini buluyor

TÜRK Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) ve Türkiye Bilişim Vakfı (TBV) tarafından bu yıl 13’üncüsü düzenlenen ‘eTürkiye (eTR) Ödülleri’nde, Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Kentsel Dönüşüm Projesi finale kaldı.

TÜSİAD ve TBV tarafından, devlette örnek uygulamalara dikkat çekmek, yenilikçi girişimlerin kamuoyuna tanıtmak, başarılı girişimlerin desteklemek ve özendirilmek, bu yöndeki uygulamaların yaygınlaşmasına katkıda bulunmak için her yıl verilen ‘eTürkiye Ödülleri’nde finale kalan projeler açıklandı. Finale, Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin bölgede yaşanan vatandaşların onayı alınarak başlattığı ‘Kepez Santral Mahalleleri Kentsel Dönüşüm Projesi de kaldı.

PROJEDE 2 MÜZE VAR

Konunun uzmanları tarafından Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin bir çok uygulamasında olduğu gibi Türkiye’ye örnek olacağı belirtilen projede, vatandaşlara oturdukları bölgede ev sahibi olma, tek kuruş ödemeden, metrekareleri kadar daire sahibi olma, eski evlerinden taşınırken ve yeni evlerine yerleşirken iki defa taşınma yardımı, kira yardımı gibi imkanlar sunuluyor. Bölgeyi Antalya’nın yeni cazibe merkezi yapacak projeyi diğer kentsel dönüşüm projelerinden ayıran en önemli özellik ise içinde 2 ayrı müze planının da olması.

Kepezaltı ve Santral mahallelerinde hak sahiplerine; tek kuruş ödemeden metrekare hakları kadar daire sahibi olma, aynı sokakta oturma, kira ve taşınma yardımı gibi imkanlar sunan Kentsel Dönüşüm Projesi’nde yeşil alanları bol, meydanları bol, okullara yaya gidilebilir, her türlü sosyal imkanı olan bir yaşam alanı inşa edilecek.
TURK SANAYICILERI VE ISADAMLARI DERNEGI (TUSIAD) VE TURKIYE BILISIM VAKFI (TBV) TARAFINDAN BU YIL 13'UNCUSU DUZENLENEN 'ETURKIYE (ETR) ODULLERI'NDE, ANTALYA BUYUKSEHIR BELEDIYESI'NIN KENTSEL DONUSUM PROJESI FINALE KALDI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

ÖDÜLLER 8 NİSAN’DA VERİLECEK

‘Kamudan Vatandaşa e-Hizmetler’, ‘Kamudan İş Dünyasına e-Hizmetler’, ‘Kamudan Kamuya e-Hizmetler’ ve ‘Yerel Yönetimler’ kategorilerinde verilecek ödüller sahiplerini 8 Nisan 2016 günü Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde bulacak.DHA

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle