Hoşgeldiniz  

“ESNAF ORGANİZASYONLARDAN UZAK OLMASIN”

SEMİH KÖKEN | 03 Ekim 2014 | Gündem A- A+

Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, düzenlenen Sea to Sky Enduro Motosiklet yarışları sonrası yaptığı açıklamada esnafında artık Kemer tanıtımına destek olması gerektiğini vurguladı. Gül “Kemer’de geçmişte olduğu gibi esnaf birliğinin başında artık Kemer esnafının dertlerini bilen, gerçekten esnaf olan ve projeler sunabilecek bunun yanında masaya da yumruğunu vurabilecek kişilerin başkan olması taraftarıyım” dedi.

 

 

“ESNAF ORGANİZASYONLARDAN UZAK OLMASIN”

Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül yaptığı açıklamada; “Geçtiğimiz günlerde Kemerli dört esnaf arkadaşımız ile konuşuyorduk ve onlara sordum, Kemer tanıtımı için bir lira verdiniz mi? Yok, dükkanının reklamı için verdin mi? Yok, bir payın var mı yapılan işlerde? Yok ama ondan sonra yapılan her işte Kemer Kaymakamı suçlu yok Kemer Belediye Başkanı, Tur Firmaları suçlu, rehber suçlu demek gibi bir şeye hakkınız yok o zaman.  Tabi ki bunu tüm esnaf arkadaşlarımız için söylemiyorum. Bizi her yerde çok iyi şekilde tanıtan işletmeci arkadaşlarımızda mevcut. Fakat maalesef bu şekilde olan kişi sayısı azınlıkta. Kemer için bir şeyler yapmak istiyorsak her birimiz elimizi taşın altına koymamızın vakti geldi hatta geçiyor. Herkesi suçlayarak bir yerlere gelinmiyor. İnsan önce kendisine bakmalı. Önce bir şeyler yapmak için kendisinden başlamalı. Bu yaptığımız Sea to Sky Enduro Motosiklet yarışlarında Kemer Enduro Motosiklet Kulübüne Kemer’den birkaç işletme haricinde destek göremedik. Bırakın maddi desteği yanımızda olan kişi sayısı azdı. Bu Kemer’in tanıtımı için çok büyük bir organizasyon ve bunun gibi yapılacak organizasyonlarda artık esnafımızın da yanımızda olmasını istiyoruz” dedi.

“ESKİSİ GİBİ, SÖZ SAHİBİ OLABİLECEK ESNAF DERNEĞİ İSTİYORUZ”

Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, bölgede 1994-1995 yıllarında Kemer de kurulan ve her hafta düzenli olarak bir araya gelinen bir Esnaf derneği olduğunu hatırlatarak; “ Kemer de o dönemde gerçekten de esnaflar tarafından kurulmuş bir Esnaf derneğiydi. Üzerine basarak tekrar etmek istiyorum “Bu birlik gerçek anlamda Esnaf Derneğiydi ve yönetenlerde esnaftı”. Bu dönemki Esnaf Derneğindeki arkadaşlarımız kendilerine göre bir iş adamı nitelikleri vardı, şovmen değillerdi. Bir ay bir siyasi partinin çizgisinde ilerleyip, oradan bir şeyler olmayınca başka tarafa giden yani derin suda yönünü yitirmiş balık gibi adam olmayacak Esnaf derneğinin başındaki kişiler. Bize gerçekten de esnaf olan, bölgemizde ki esnafımızın sözlerini söyleyebilecek ve yeri geldiğinde belediyemize gelip kafa tutabilecek kişilerin bu derneği ele almaları gerekmektedir.

Böyle bir birlik olursa bizde onlarla birlikte Kemer’i gelmesi gereken noktaya çok çabuk getirebiliriz. Ve Sea to Sky organizasyonu gibi birçok organizasyonda birlikte hareket ederek marka değerimizi daha da yükseklere taşıyabiliriz.

Biz beklide Sea to Sky’ın bir yıl sonraki organizasyonu nu Kemer 1 girişini kapatırız ve esnafımıza da deriz ki gelin buraya bir pazar açın. İki üç konfeksiyon, kuyumcu, gümüşçü ve bunun gibi ve bunun tüm geliri de o kurulacak olan esnaf derneğinin olur. Bu yıl Kemer 1 girişine kurulan motosiklet servislerini incelemeye birçok otelden turistler dışarı çıkarak buraları inceledi. Biz önümüzdeki yıl böyle bir çalışma yaparsak esnafımız hem yarışlara gelecek sporculara ve ekiplerine hem de bölgemize gelen turiste kendisini tanıtmış olur.

“10 YILDIR EKMEK ASLANIN AĞZINDA”

Ama maalesef biz görüyoruz ki Kemer’de esnaf olmayan arkadaşlar Kemer Esnaf Derneğinin başında ve önünde durmaya çalışıyorlar. Ben onlara üzülmüyorum ama arkada duranlara üzülüyorum. Kaderlerini sanki böyle birilerine bağlamışlar gibi maalesef. Artık ekmek aslanın ağzındadır. Bu senemi? Hayır. Geçen yılmı? Hayır. Turizmde yaklaşık 10 yıldır ekmek aslanın ağzında. Gün geçtikçe dünya ekonomisinde ki daralma büyümekte ne yazık ki bunun farkında olmalıyız.

“ARTIK BİRLİK OLMALIYIZ”

 

Geçen gün Tekirova’ya gittim. Bir arkadaşımız çok güzel araştırmalar yapmış. Bu arkadaşımızda esnaf, birilerini suçlamıyor ve bahane bulmuyor. İşleriniz nasıl diye sorduğum zaman, esnaf arkadaşımızın cevabı şu şekilde oldu; “ Başkanım bizim işimiz geçmiş yıllara göre çok da iyi değil, kendi yağımıla, tuzumuzla kavrulmaya çalışıyoruz. Beklentimiz çok fazla ama beklentimizin karşılığını alamadık. Nedenlerinden bir tanesi Rusya da bu sene uygulanan ve devlet memurlarının başka ülkelerde tatilini yasaklayan uygulama bizi çok etkiledi. Gelir seviyesi düzenli olan ve gelir seviyesi diğerlerine göre daha üstte olanlar devlet memurları. Onlar geldiği zaman 5 bin ya da 10 bin dolarlık malzeme satabiliyorduk ama onlar olmayınca satışlarımız haliyle düşüşte” bunu biz biliyoruz ama bunu bana bir esnafın söylüyor olması bu işi çok ciddi anlamına gelmektedir. Yani neticede bizler bu daralan ekonomide kendimize bir çeki düzen vereceğiz. Dükkânlarımızın şekillerini değiştireceğiz, vitrinimizi değiştireceği, tabii ki davranışlarımızı değiştireceğiz ve burada Kaymakamlıkla, Belediye ile, Otelciler birliği ve esnafımızla düşman gibi değil dost gibi olacağız ve Kemerimizi bir yerlere getireceğiz. Olması gerektiği gibi olacak.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle