Hoşgeldiniz  

ESKİ SEVGİLİ KATİLİNE 10 YIL HAPİS

SEMİH KÖKEN | 11 Haziran 2015 | Antalya Haber, Gündem A- A+

Elazığ’ın Palu İlçesi’nden Antalya’ya gelen Semih Al, eski sevgilisi Selma Yıldız’ın, annesi Fatma Yıldız ile birlikte oturduğu Duraliler Mahallesi 4582 Sokak’taki evde, geçen yıl 30 Temmuz gecesi kalbinden bıçaklanarak öldürüldü. Semih Al’ın ölümüyle ilgili eski sevgilisi Selma Yıldız tutuklandı. Olayda kullanılan ekmek bıçağını pencereden atarak delilleri yok etmekle suçlanan annesi Fatma Yıldız ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest kaldı.
5’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen dava, 10’uncu duruşmada karara bağlandı. Karar duruşmasına tutuklu sanık Selma Yıldız, tutuksuz yargılanan Fatma Yıldız ile her iki tarafın avukatları katıldı. Öldürülen Semih Al’ın ailesinin avukatı Göksu Aslan, cinayetin planlanarak işlendiğini iddia etti. Avukat Aslan, Semih’in babasının, oğlunun Selma Yıldız ile evlenmesini istemediğini, cinayetin bu nedenle işlenmiş olabileceğini iddia etti.
PLANLI CİNAYET
Semih Al’ın öldürülmek için Antalya’ya çağrıldığını savunan avukat Göksu Aslan, “Semih Antalya’ya geldiğinde, cinayet tarihine kadar bu evde kalmıştır. Sosyal medyada paylaştığı fotoğraflar, telefon görüşmesi kayıtları bunu doğrulamaktadır” dedi. Ayrıca cinayet öncesi evde bir kavga yaşanmadığını da ileri süren avukat Aslan, Semih Al’ın banyo yaparken bıçaklandığını iddia etti.
Polisin olayla ilgili hazırladığı tutanağa göre Semih Al’ın banyoda çıplak ve üzeri sabunlu olduğunu söyleyen avukat Aslan, cinayete Selma Yıldız’ın annesi Fatma Yıldız’ın da iştirak ettiğini ileri sürdü. Avukat Aslan, bu nedenle Selma Yıldız ile annesi Fatma Yıldız’ın herhangi bir tahrik indirimi uygulanmaksızın cezalandırılması gerektiğini söyledi.
KENDİNİ KORUMAK İÇİN
Sanıkların avukatı Gürsel Dağadası ise Selma Yıldız’ın hem Semih Al’dan hem de babası Çetin Al’dan sık sık şiddet gördüğünü söyledi. Buna ilişkin olayların adliyeye intikal ettiğini de anlatan Dağadası, bunlardan kurtulmak için Selma Yıldız ile annesinin Elazığ’dan Antalya’ya göç ettiğini kaydetti. Bir süre sonra Semih Al’ın da Antalya’ya geldiğini belirten Dağadası, olayın meydana geldiği gece de evde Semih ile Selma arasında tartışma yaşandığını söyledi.
O sırada odasında uyuyan Fatma Yıldız’ın da çıkan sesler üzerine uyanıp yanlarına geldiği anlatan Dağadası, Semih Al’ın Fatma Yıldız’ı tartakladığını, annesinin dövüldüğünü gören Selma Yıldız’ın da kendisini korumak için mutfaktan bir ekmek bıçağı aldığını kaydetti. Dağadası, “Maktul, Selma’nın üzerine doğru atılınca bu olay meydana gelmiştir. Ayrıca yaralanma olur olmaz Selma kan kaybını önlemek için tampon uygulamıştır. Olay yerine ambulans çağırmıştır. Selma’nın adam öldürme kastının olmadığı aşikardır. Meydana gelen bu olaya tamamen maktulün kendi hareketleri sebebiyet vermiştir” dedi.
ÖLDÜRMEK İÇİN ÇAĞIRMADIM
Selma Yıldız da savunmasında Semih Al’ı öldürmek için Antalya’ya çağırdığına ilişkin iddiaların doğru olmadığını söyledi. Kendisinin Semih’le değil babası Çetin Al ile sorunları olduğunu söyleyen Selma Yıldız, “Ben Çetin Al’a kızgınlığımı neden başkalarından çıkarayım. Semih bana Elazığ’da cinsel saldırıda bulunmuştu. Ben ne yapacaksam orada yapardım. Antalya’ya gelince Semih ile birlikte gezip tozduk. Önceden plan yapmış olsak ne diye gezdirip tozdurayım” dedi. Fatma Yıldız ise cinayetle suçlanan kızının bir karıncayı bile incitmeyen yaradılışı olduğunu söyledi.
CEZA 10 YILA DÜŞTÜ
Kasten adam öldürmekle suçlanan Selma Yıldız, önce ömür boyu hapse mahkum edildi. Mahkeme, cinayetin haksız tahrik altında işlendiğine karar verip cezayı 12 yıla indirdi. Selma Yıldız’ın duruşmalardaki olumlu tavırları nedeniyle cezası 10 yıla düşürüldü. Mahkeme, delilleri yok etmek suçundan yargılanan Fatma Yıldız’ı da 6 ay hapse mahkum etti. Attığı bıçağın yerini gösterdiği için bu cezayı 1 ay 6 güne düşüren mahkeme, sanığın duruşmalardaki olumlu tavır ve davranışlarını dikkate alarak 1 aya indirdiği hapis cezasını erteledi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle