Hoşgeldiniz  

‘EŞCİNSEL’ BENZETMESİNE SUÇ DUYURUSU

SEMİH KÖKEN | 21 Mayıs 2015 | Antalya Haber, Gündem A- A+

Eğitim- Sen Antalya Şube Başkanı Kadir Öztürk, Milli Eğitim Bakanlığı genelgesiyle okullarda İHH İnsani Yardım Vakfı’nın hazırladığı ‘Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var’ projesine öğrencilerden ‘bağış’ toplanmasına yönelik, sınıflardan 90’ar lira toplanması talimatı verildiğini, bunun gönüllülükle değil, zorla yaptırıldığını gündeme getirdi. Hacı Malike- Mehmet Bileydi Anadolu Lisesi’nde sınıflardan 90’ar lira bağış karşılığı İHH hesabına yatırılan paraların dekontları ve sınıflardaki kumbaraları tespit eden Öztürk, yardımların idare baskısıyla toplandığını öne sürdü.

‘NE İDÜĞÜ BELİRSİZ’

Olayın medyada yer alması sonrasında anadolu lisesi müdürü Oktay Elmalı’nın 27 Nisan günü okul bahçesinde öğrencilerin de bulunduğu törende konuya ilişkin yaptığı konuşma, 6 öğretmenin imzasıyla tutanak altına alındı. Eğitim Sen üyesi öğretmenler tarafından hazırlanan ve imzalanan tutanağa göre, öğrenci ve öğretmenlere hitaben okul müdürü Elmalı’nın, Eğitim Sen Antalya Şube Başkanı Kadir Öztürk hakkında şu sözleri söylediği öne sürüldü:

“Öğretmenim diye geçinen, ne idüğü belirsiz, geri zekalı bir adam çıkmış okulumuz hakkında saçma sapan iddialarda bulunmuştur. Şimdi ben çıkıp bu adam akşamları terör eylemi yapıyor, Yüzüncü Yıl’a çıkıyor, şunu bunu yapıyor desem kendini nasıl temize çıkaracaktır?”

Öğretmenlerin tutanağında, ‘Yüzüncü Yıl’ ifadesiyle kendilerinin de sonradan öğrendikleri para karşılığı cinsel ilişkiye giren eşcinselleri vurgulayan söylem ve eylemle öğrencilerin yaş grubuna uygun olmayan çağrışımları kullanarak hakaretin boyutunun bir ileri seviyeye taşındığı kaydedildi.

TUTANAKTAKİ SÖZLER

Okul müdürünün bu sözleri üzerine Sendika Başkanı Kadir Öztürk avukatı Ülkü Karataş’la birlikte Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusu dilekçesinde, sendikal faaliyetleri engelleme, görevi kötüye kullanma ve hakaret suçlarının yöneltildiği okul müdürü Elmalı’nın tutanakta geçen sözlerine yer verildi.

Burada ‘Yüzüncü Yıl’a çıkıyor, şunu bunu yapıyor’ diyerek, Antalya’nın Yüzüncü Yıl Caddesi’nde çalışan, para karşılığı cinsel ilişkiye giren eşcinsellerin vurgulandığı belirtilen dilekçede, Yüzüncü Yıl’a çıkma söyleminin tüm Antalyalılar tarafından bilinen bir söylem olduğuna işaret edildi. Sendika başkanı Öztürk’e yönelik bu hakaret ve aşağılamaların, tüm sendika üyesi öğretmenleri baskı altına almak ve sendika üyesi öğretmenleri küçük düşürmek adına yapıldığı belirtilerek, okul müdürü Elmalı’nın cezalandırılması istendi.

Okul müdürünün konuşmasında sendikal faaliyetlerin engellenmesi, sendika üyeleri üzerinde baskı oluşturma, görevi kötüye kullanma ve apaçık şekilde hakaret suçlarının oluştuğunu belirten avukat Ülkü Karataş, “Antalyalılarca bilinen ‘Yüzüncü Yıl’a çıkmak’ deyimiyle o bölgede çalışan eşcinsel işçilerin kastedildiği gayet açık” dedi.

 

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle