Hoşgeldiniz  

Erkek Milli Goalball Takımı’nın hedefleri ‘Engel tanımıyor’

Semih Köken | 14 Ocak 2016 | Antalya Haber, Gündem, Spor, Yaşam A- A+

Erkek Milli Goalball Takımı’nın hedefleri ‘Engel tanımıyor’

(DHA)- ANTALYA’da kamp yapan Türkiye Erkek Milli Goalball Takımı, 2016 Rio Paralimpik Oyunları’nda şampiyonluğu hedefledi. Takım kaptanı Hüseyin Alkan, inek boynuzunun çarpması sonucu kör olduğunu belirterek, “Bu şer gibi görünen bir durum. Ama benim için hayır oldu. Olimpiyat şampiyonluğuna hedef koyacak kadar üst düzey noktaya geldim” dedi.

2016 Rio Paralimpik Oyunları’na hazırlanan Türkiye Erkek Milli Goalball Takımı, Antalya’da kamp çalışmalarına devam ediyor. Teknik direktör Gökhan İnce yönetiminde günde çift antrenman yapan milli takım sporcuları, olimpiyat şampiyonluğunu hedefledi. Teknik direktör Gökhan İnce, görme engellilere yönelik yapılan goalball sporunun dünyada 50 yıldır oynandığını hatırlattı. Goalball sporunun Türkiye’de 16 yıldan bu yana profesyonel olarak geliştiğine değinen İnce, Türkiye’nin dünyada 70 ülke arasında başarısıyla 2’nci sırada yer aldığını vurguladı.

“HEDEF RİO’DA ŞAMPİYONLUK”

İnce, goalball erkek milli takımının 2012 Londra Paralimpik Oyunları’nda bronz madalya, 2015’te Avrupa şampiyonasında altın madalya kazandığını söyledi. Antalya’da kamp çalışmalarının sürdüğüne değinen İnce, “Hedefimiz 2016 Rio Paralimpik Oyunları’nda şampiyon olmak. Bu kapsamda plan hazırladık. 21 Ocak’ta Finlandiya’da yapılacak turnuvaya katılacağız. Orada iyi derece kazanıp, sporcularımız test etmek istiyoruz” diye konuştu.

“ŞAMPİYONLUĞU KAZANACAĞIZ”

Takım kaptanı Hüseyin Alkan da 9 yıldır goalball milli takım forması giydiğini anlattı. Londra Paralimpik Oyunları’nda üçüncülük kazanmalarının ardından Rio’da kendilerinden daha yüksek başarı beklentisi oluştuğuna değinen Alkan, şöyle devam etti:

“Altın madalyaya uzanmak istiyoruz. Cumhurbaşkanımız bize hedef olarak 2016’yı gösterdi. Biz o yolda ilerliyoruz. 2015’te Avrupa şampiyonluğumuz var. Bu başarı Rio’da da şampiyonluğu kazanacağımızın göstergesi.”

“ŞER DURUM HAYIR OLDU”

Erzurumlu çiftçi bir ailenin çocuğu olduğunu anlatan Alkan, 18 yaşında tam anlamıyla görme yetisini kaybettiğini belirtti. Engelli bir birey olarak yaşama sevgisini anlatan Alkan, şunları söyledi:

“6 yaşında oynarken arkadaşımın attığı taş nedeniyle sağ gözümü kaybettim. Sol gözümde de göz tansiyonu varmış. 18 yaşına kadar yüzde 5 oranında görebiliyordum. Çiftçi bir ailenin çocuğuyum az görmeme rağmen hayatımı sürdürebiliyordum. 18 yaşında 1 Nisan günü ahırda ineğin boynuzu çarptı ve tamamen kör oldum. Bu şer gibi görünen bir durum ama benim için hayır oldu. Tamamen görme engelli olduktan sonra Erzurum’da görme engelliler okuluna başlayıp sporla tanıştım. Orada görme engellilerin neler yapabileceğini gördüm. Oradaki spor yaşantım sonrası milli takıma, olimpiyatlara ve olimpiyat şampiyonluğuna hedef koyacak kadar üst düzey noktaya geldim.”

“HER ENGELLİ HAYATINDA ÜST DÜZEY NOKTAYA GELEBİLİR”

Engelli bireylerin eğitim görmesi gerektiğini vurgulayan Alkan, “Geldiğim noktada eğitimi tamamlamış, sporla ayakları yere basan engelli bir birey olarak olimpiyat şampiyonluğunu hedefliyorum. Aileler çocukları engelli olduğu için eve kapatmamalı, engelli çocuğu olduğu için üzülmemeli. Bu ülkede her insanın üzerine düşen görevler var. Biz engellilerin de görevi var. Toplumda farkındalık oluşturmak adına mücadelemizi sürdürmeliyiz. Her engelli birey spor ya da hayatın her alanında üst düzey noktaya gelebilir” diye konuştu.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle