Hoşgeldiniz  

Eritre Milli Günü Expo 2016 Antalya’da Kutlandı

Semih Köken | 06 Eylül 2016 | Antalya Haber, EXPO 2016, Gündem, Yaşam A- A+

Eritre Milli Günü Expo 2016 Antalya’da Kutlandı

EXPO 2016 Antalya‘nın resmi katılımcılarından Eritre, Milli Gün kutlaması gerçekleştirdi. Eritre’den gelen kültürel gösteri topluluğu Sibrit’in küçük amfi tiyatrodaki gösterileri ilgiyle izlendi.

EXPO 2016 Antalya‘nın resmi katılımcılarından Eritre, EXPO 2016 Antalya‘da milli günlerini kutladı. Milli gün kutlaması için Antalya‘ya gelen Eritre Ulusal Tarımsal Araştırma Enstitüsü Genel Müdürü Iyassu Ghebretatios ve Eritre Kültürel İlişkiler Genel Müdürü İbrahim Ali Hussein, VIP Binası’nda EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Komiseri Büyükelçi Erdoğan Kök tarafından karşılandı. Fotoğraf çekimi ve hediye sunumunun ardından Iyassu Ghebretatios, EXPO 2016 Antalya ziyaretçi defterini imzaladı.

Heyet daha sonra golf araçlarına binerek, EXPO 2016 Antalya‘da yer alan Eritre bahçesini gezdi. Heyete bahçeye gelişlerinde Eritre’ye özgü bir ekmek olan ‘Hımbaşa’ ikram edildi. Bahçe görevlileri EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Komiseri Büyükelçi Erdoğan Kök ve misafirlere, günlük yaşamı yansıtan objelerin sergilendiği Eritre bahçesi hakkında bilgi verdi. Büyükelçi Kök ve beraberindekiler Eritre’ye özgü sebze, meyve ve çiçeklerin yer aldığı tabloları ilgiyle izledi. Bahçede en dikkat çeken bölümse 8-14 yaş arasındaki 10 Eritreli çocuğun kendi çizimleriyle EXPO 2016 Antalya‘yı anlattığı resimler oldu.

Eylül ayının Eritre için önemi anlatıldı

Eritre Milli Gün kutlaması bahçe gezisinin ardından küçük amfi tiyatroda devam etti. Program Eritre ve Türk Milli marşları eşliğinde bayrakların göndere çekilmesiyle başladı. Eritre Milli Günü açılış konuşmasını gerçekleştiren Eritre Ulusal Tarımsal Araştırma Enstitüsü Genel Müdürü Iyassu Ghebretatios kendilerine gösterilen ilgi için teşekkür etti. Ghebretatios, Eylül ayının Eritre’de özel bir anlam ifade ettiğine değinerek şunları söyledi:

“Eritre’de Eylül ayı çocuklarımız için bir başka özeldir. Çünkü yağışlı mevsimlerde çocuklarımız bahçelere gider ve kafalarında kurguladıkları gibi bahçeleri çiçeklerle dekore ederler. Çocuklar sıtma ve diğer hastalıklardan dolayı acı çekerler fakat Eylül ayı gelince iyi beslenirler ve tekrardan sağlıklarına kavuşurlar. Çocukların mutluluğu gece olunca Eforbia ağacına (süt ağacı) dokunduklarında açıkça görülür. Bu mutluluk çocukların aileleri tarafından kutlanılır. Eritre için eylül ayı bir başka özeldir ve şu anda sizlerle birlikte bu ayın ülkem ve halkımız adına ne denli önemli olduğunun altını çizerek belirtmek istiyorum.”

Büyükelçi Kök ortak geçmişe dikkat çekti

EXPO 2016 Antalya Genel Komiseri Büyükelçi Erdoğan Kök ise EXPO 2016’da Eritre Mili Günü’nü kutlamanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. İki ülke arasındaki ilişkilerin 2016 yılında Asmara’da Türk Büyükelçiliği’nin açılmasının ardından daha da geliştiğine dikkat çeken Büyükelçi Kök, “İki ülke arasındaki ilişkiler yüzyıllar öncesine dayanıyor. Ortak bir geçmişimiz var. İlişkilerimiz her geçen gün önemli ölçüde gelişmeye devam ediyor” dedi.

‘SIBRIT’in gösterileri ilgiyle izlendi

Konuşmaların ardından geleneksel dans ve müzik kültür grubu ‘SIBRIT’ sahneye çıktı. Grup, Eritre’deki 9 etnik gruptan ikisi olan ‘TİGRE’ ve ‘HİDARB’ın kültürünü yansıtan gösteriler sundu. Geleneksel kıyafetlerle sahneye çıkan dansçılar, geleneksel çalgılar eşliğinde çalınan şarkılar eşliğinde performanslarını sergiledi. Gösteri, izleyenlerin beğenisini topladı.

EXPO 2016 Antalya‘nın simgesi olan Turkcell EXPO Kulesi de milli gün sebebiyle Eritre bayrağının renkleri olan kırmızı, mavi ve yeşil renklere büründü.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle