Hoşgeldiniz  

Erdoğan: Bunlar Cami Duvarına Pislemeye Başladı

SEMİH KÖKEN | 04 Mayıs 2015 | Gündem, Siyaset A- A+

Cumhurbaşkanı Erdoğan Siirt’te toplu açılış töreninde CHP ve HDP’yi sert sözlerle eleştirdi, “Bunlar cami duvarına pislemeye başladı.” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Siirt‘te toplu açılış töreninde gündeme dair açıklamalarda bulundu. Erdoğan’ın sözlerinin hedefinde özellikle CHP ve HDP vardı. Muhalefetin Diyanet’le ilgili açıklamalarını sert dille eleştiren Erdoğan, “Bunlarda her yol var. Bunlar maalesef cami duvarına pislemeye başladı.ifadesini kullandı.

Erdoğan’ın konuşmasından satır başları şöyle:

Siirt her zaman bize gönlünü açtı. Siirtlilere teşekkür ediyorum. Eniştenize sahip çıktığınız için teşekkür ediyorum.

Açılışını yaptığımız projelere katkı sağlayan tüm hayırseverlerimizi kutluyorum. Orman Su İşleri Bakanlığımız dört ayrı projesini tamamladı.

Az önce milli eğitim bakanımız, milli eğitimle ilgili olanları ifade etti. Ben tekrar ifade edeceğim. Toplam 33 trilyon yatırım bedeli olan bu eğitim kurumlarının bir kısmı ayrıca hayırseverlerimizin desteğiyle inşa edildi. Hepsini tebrik ediyorum.

Benim siyasi hayatımda Siirt‘in ayrı bir yeri var.

SİİRT SİYASİ HAYATIMDA İKİ DEFA DÖNÜM NOKTASI OLDU”

Benim siyasi hayatımda Siirt‘in ayrı bir yeri var. İki defa dönüm noktası oldu. 17 Aralık 1997 tarihinde bu meydanda okuduğum MEB‘in onaylı kitaplarında yer alan şiir için cezaevinde sonuçlanan bir süreçtir. O şiiri hatırlıyor musunuz? Bu şiiri bir daha okuyabilir miyiz? Türkiye‘nin nereden nereye geldiğini görelim. Özgürlük nasılmış bir daha görelim.

O ŞİİRİ YENİDEN OKUDU

Erdoğan, Ziya Gökalp‘e ait olan şiir bir kez daha okudu. (Minareler süngümüz, kubeler migfer Camiler kislamiz , müminler asker, Bu ilahi ordu dinimi bekler allah u ekber llah u ekber)

KILIÇDAROĞLU’NA KUR’AN CEVABI

İpin ucunu 1997 yılında kesmek istediler. Yıllar sonra yine bu şehirden başladı. Ana muhalefetin başındaki zat benimle ilgili Kayseri‘de bir ifade kullanmış. Cevap vermeye değmez ama Siirtliler Cumhurbaşkanını iyi tanır. Nerede ne konuşacağını bilmiyor.Cumhurbaşkanı Kur’an’ı istismar ediyor diyor. Ben Kur’an’la doğdum, Kur’an’la yaşıyorum. Senin nezdinde Kur’an’ın nerede olduğu malum. Sen ilk önce kendini sorgula.

Beyefendi nereden buraya geldi? Hani ben dedim ya, Diyanet İşleri Başkanlığı Kürtçe Kur’an meali yayınladı dedim ya, bundan beyefendi rahatsız olmuş. Bu bir istismar mı?

Malum terörün beslediği siyasi parti ne diyor? Maalesef çok ilginç “Diyanet işlerini kapatacağız” diyor. Her türlü yol bunlarda var. Bunlar cami duvarına pislemeye başladı. Terörün destekçisi parti Diyanet İşleri‘ni kapatacağım diyor. Benim Kürt kardeşlerimi istismar ettiler. Ben Kürt kardeşlerime sesleniyorum. 7 Haziran’da bu oyunu bozun. Çıkmış ‘Taksim bizim Kabe’mizdir ‘diyor. Birileri ‘Kabe onların olsun Çankırı bize yeter’ diyordu. Şimdi de bunlar ‘Taksim bize yeter’ diyor. Evet ben tarafım. Milletimin tarafındayım.”

ERDOĞAN’I AK PARTİ GENEL BAŞKAN YARDIMCILARI VE BAKANLAR KARŞILADI

HDP‘li belediyelerin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘ı karşılamama kararı nedeniyle AK Parti‘li genel başkan yardımcıları ve bakanlar Siirt‘e çıkarma yaptı. Karşılamada il protokolünün yanı sıra AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve ŞanlıurfaMilletvekili Adayı Nureddin Nebati, AK Parti genel Başkan yardımcısı Yasin Aktay, Tatım ve hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Milli Eğitim BakanıNabi Avcı da yer aldı.

Milletvekili adayı da olan Nebati ve Aktay, yakaladıkları fırsatlarda Cumhurbaşkanı Erdoğan ve bakanlara bölge sorunları ile bilgiler verip, yatırım konusunda ikna etmeye çalıştı.

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan‘ın Siirt gezisine eşi Emine ve oğlu Bilal Erdoğan da katıldı.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle