Hoşgeldiniz  

‘Engelli Yaz Okulu’ hem eğlendiriyor hem öğretiyor

Semih Köken | 08 Ağustos 2016 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

‘Engelli Yaz Okulu’ hem eğlendiriyor hem öğretiyor

ANTALYA Büyükşehir Belediyesi’nin Aile Eğitim Merkezleri’nde başlattığı ‘Engelli Yaz Okulu’ birbirinden farklı etkinliklere sahne oluyor. Satrançtan, dansa, el sanatlarından piyanoya birçok dalda eğitim alan özel çocuklar, hem eğleniyor, hem öğreniyor.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’na bağlı Sosyal Hizmetler Aile Eğitim Merkezleri’nde ‘Engelli Yaz Okulu’ başladı. Haşim İşcan, Çamlıbel, Fatih ve Santral Aile Eğitim Merkezleri’nde açılan Engelli Yaz Okulu’nda birçok dalda eğitim veriliyor. Yaratıcı drama, dans, anne çocuk satranç, resim, piyano ve el sanatları eğitim alan engelli çocuklar bir yandan öğrenirken, bir yanda da eğlenceli saatler geçiriyor. 4-15 yaş arası engelli çocukların yararlanabildiği yaz okulunda çeşitli sosyal faaliyetler de düzenleniyor.

DOLU DOLU YAZ OKULU

Özgüven kazanmaları ve kendilerini ifade etmeleri açısından büyük önem taşıyan ‘Engelli Yaz Okulu’nda uzman eğitimciler tarafından haftanın belirli günlerinde eğitim veriliyor. Engelli çocuklara kimi zaman aileleri de eşlik ediyor. Özellikle satranç dersine engelli çocuklar anneleriyle birlikte giriyor. Yaz tatillerini hem eğlenerek hem de öğrenerek geçiren özel çocukların büyük mutluluk yaşıyor. Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Yetkilileri, Aile Eğitim Merkezleri Engelli Yaz Okulu kayıtlarının eylül ayına kadar devam edeceğini vurguladı.DHA

 

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle