Hoşgeldiniz  

En özel festival

Semih Köken | 13 Mayıs 2016 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

En özel festival

ÖZEL Çocuklar Bilim, Sanat ve Spor Festivali (ENFEST) Antalya’da yapıldı. Renkli görüntülerin yaşandığı festivalde engelli öğrencilerle bir araya gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, “Engelsiz Antalya hayaline gönül verdik. Üstümüze düşen bütün görevleri eksiksiz bir şekilde yerine getirmeye çalışıyoruzö dedi.
OZEL COCUKLAR BILIM, SANAT VE SPOR FESTIVALI (ENFEST) ANTALYA'DA YAPILDI. (MENDERES TUREL) (fOTO:ANTALYA-DHA)

Büyükşehir Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü işbirliğinde bu yıl ikincisi düzenlenen ENFEST, Karaalioğlu Parkı’nda gerçekleştirildi. Festival açılışına, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Milli Eğitim Müdürü Hasan Tevke, aileler ve çok sayıda Antalyalı katıldı. 1750 öğrencinin yer aldığı festival, renkli görüntülere sahne oldu.

Açılış töreninde işitme engelli öğrenciler İstiklal Marşı’nı işaret diliyle okudu. Her engelli grubundan özel öğrenciler, ritim, semazen, halk oyunları ve dans gösterileri sundu. Öğrenciler, alkış yağmuruna tutuldu. Hakkari Çukurca’daki şehitler nedeniyle festivalin konser bölümü yapılmadı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, festival alanına gelişinde engelli öğrencilerin ve ailelerinin sevgi çemberine alındı. Türel, tek tek fotoğraf çektirdiği özel bireylerle, yakından ilgilendi.

OZEL COCUKLAR BILIM, SANAT VE SPOR FESTIVALI (ENFEST) ANTALYA'DA YAPILDI. (fOTO:ANTALYA-DHA)
ENGELSİZ ANTALYA HAYALİ

Törende engelli öğrencilere ‘Meleklerim’ diye seslenen Başkan Türel, Engelliler Haftası’nı kutladı. Engelsiz bir Antalya için çalışıp, projeler ürettiklerini belirten Türel, “Bazı hizmetler vardır ki değeri madden ölçülemez. Bu hizmetleri para ile yapamazsınız. Bunları yapabilmeniz için gönül vermeniz gerekiyor. Engeli hizmetleri bunların başında geliyor. Ben, kıymetli eşim ve çalışma arkadaşlarım ‘Engelsiz Antalya’ hayaline gönül verdik. Büyükşehir Belediyesi olarak engellilerin yaşam kalitelerini yükseltmek, sosyal hayata daha aktif katılımlarını sağlamak ve sorunlarına daha kolay ve daha hızlı çözüm bulabilmelerine yardımcı olmak amacıyla, üstümüze düşen bütün görevleri eksiksiz bir şekilde yerine getirmeye çalışıyoruz” dedi.

OZEL COCUKLAR BILIM, SANAT VE SPOR FESTIVALI (ENFEST) ANTALYA'DA YAPILDI. (fOTO:ANTALYA-DHA)
Sahnede Başkan Türel’in konuşmasının işitme engelli diliyle çevrisi de yapıldı. Türel, daha sonra Türkiye ve Antalya çapındaki çeşitli yarışmalarda dereceye giren engelli öğrencilere ödül verdi. Festival boyunca engelli öğrencilerle ve aileleriyle yakından ilgilenen Başkan Türel, sorunlarını dinledi. Milli Eğitim Müdürü Hasan Tevke de bir engelli öğrenciyle pinpon oynadı.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle