Hoşgeldiniz  

En Güzel Balkon ve Bahçe sahipleri ödüllerini aldı

Semih Köken | 06 Haziran 2016 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

En Güzel Balkon ve Bahçe sahipleri ödüllerini aldı

ANTALYA Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ‘En Güzel Bahçe ve Balkon Yarışması’nda dereceye girenler Expo 2016 fuar alanında düzenlenen törenle ödüllerini aldı.

Büyükşehir Belediyesi’nin 5 ayrı kategoride düzenlediği Muratpaşa, Kepez, Konyaaltı, Döşemealtı ve Aksu ilçelerini kapsayan ‘En Güzel Bahçe ve Balkon Yarışması’nda ödül heyecanı yaşandı. Sonuçları geçtiğimiz hafta Başkan Menderes Türel tarafından açıklanan yarışmada ilk üçe girenler ödüllerini aldı. EXPO 2016 fuar alanında düzenlenen ödül törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Ak Parti Antalya Milletvekili Gökcen Özdoğan Enç, Ak Parti İl Başkanı Rıza Sümer ve Expo ziyaretçileri katıldı.

HEDEFİMİZ ÇİÇEK GİBİ BİR ANTALYA

Başkan Menderes Türel törende yaptığı konuşmada, Expo’nun temasının ‘Çocuk ve Çiçek’ olarak belirlendiğini hatırlatarak, “Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak ‘Çocuk ve Çiçek’ temasını yaşatıyor ve yaşıyoruz. Hedefimizi çiçek gibi bir Antalya olarak belirledik ve geçen sene Çiçek Açan Şehirler yarışmasına katılarak bu konuda ilk büyük adımı attık. Kaleiçi’nde çiçeklendirme projemizle, Kanada’da altın madalya aldık. Çiçek açan şehirler projesinin ikinci etabı olacak. İnşallah Kaleiçi’nin güzelliğine, güzellik katacağız” dedi.

 

BETONA ÇÖZÜM ÇİÇEKLENDİRME

Artık çiçeklendirmeyi bir cadde ve sokak boyutundan çıkarıp, bütün Antalya’ya yaymak üzere ‘En Güzel Balkon ve Bahçe Yarışması’nı başlattıklarını söyleyen Başkan Türel, “Balkonların, binaların, işyerlerin önlerinin çiçeklendirilmesi, ağaçlandırılması, aslında Antalya’nın en büyük projelerinden birisi olmalıdır.

Çünkü hepimiz Antalya’nın betonlaşmasından şikayet eder, dururuz. Gerçekten benim çocukluğumun portakal kokulu Antalya’sı maalesef büyük ölçüde kayboldu” diye konuştu.

 

Yarışmaya 116 kişini katıldığını da ifade eden Başkan Türel, “Keşke 116 değil, 116 bin kişi katılsaydı. İnşallah gelecek senelerde bu sayı binleri bulacaktır” dedi.

ZEKAT SADECE PARAYLA OLMAZ

Ödül töreninin Ramazan ayının ilk gününe gelmesinin çok güzel bir tesadüf olduğunu ifade eden Başkan Türel, bu aylarda İslam dininin vecibelerinden biri olan zekatlarında verildiğini ifade ederek şöyle konuştu:

“Aslında zekat sadece mal varlığıyla, para ve pulla sınırlı düşünülmemelidir. Geleneksel zekat müessesi bir sosyal dayanışma sistemidir, elbette muhteşem bir sistemdir. Güzel söz dilin zekatıdır, sevgi kalbin zekatıdır. Gülümseyen bir yüz, yüzün zekatıdır. Sokağa üstü başı temiz çıkmak, güzel bir kokuyla çıkmak bizim dini geleneğimizdir. İnsanların yaşadığı şehre karşı da görev ve sorumlulukları vardır. Şehrimizin güzelleşmesine katkı yapmak herkesin sorumluluğudur. Bir evin ve binanın zekatı sadece parayla olmaz, bence, o evin ve binanın güzelliği de önemlidir.”

 

ÇİÇEKÇİLERE İŞBİRLİĞİ ÇAĞRISI

Ödül alan balkon ve bahçelerden birkaçını bizzat ziyaret etmek istediğini de söyleyen Türel, “İnşallah bu yarışmamız bir güzel başlangıç olur, zamanla bir seferberliğe dönüşür ve Antalya’da her binanın dış cephesinden çiçekler görünmeye başlar. Bu konuda evini, balkonunu çiçeklendirmek isteyen, ama bunu tek başına başaramayan kişilere de destek olacak çalışmalar yapabiliriz” dedi.

Başkan Türel en güzel balkon ve bahçeyi belirleyen jüri üyelerine, zorlu seçimlerinden dolayı hediye takdim etti. Ödüle layık görülen En Güzel Balkon ve Bahçe sahiplerine ödülleri Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalya Milletvekili Enç, Ak Parti İl Başkanı Sümer birlikte verdi. Ödül törenin ardından dereceye girenler balkon ve bahçe sahipleriyle toplu fotoğraf çekildi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle