Hoşgeldiniz  

EMANET ESRARLA YAKALANDI SERBEST KALDI

SEMİH KÖKEN | 29 Nisan 2015 | Antalya Haber, Gündem A- A+

Antalya’da aracında 4 kilo esrar maddesiyle yakalanıp tutuklanan 31 yaşındaki Ahmet Aytek, uyuşturucunun bir yakını tarafından emanet bırakıldığını belgeleyince tahliye edildi.

Bir ihbarı değerlendiren Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlar ve Kaçakçılık Şube Müdürlüğü Ekipleri, Ahmet Aytek’e ait 07 L 9479 plakalı kamyonette yaptığı aramada, paket içersinde 4 kilo esrar maddesi ele geçirdi. Olay sonrası gözaltına alınan Ahmet Aytek, paketin kendisine ait olmadığını, Mustafa Galin adlı akrabasına ait olduğunu söylese de inandıramadı. Savcılık tarafından ifadesi alındıktan sonra nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanan Ahmet Aytek, cezaevine gönderildi.

‘Uyuşturucu madde ticareti yapma ve sağlama’ suçundan hakkında dava açılan Ahmet Aytek, Antalya Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmalarda da esrarın kendisine ait olmadığı yeniledi. Ahmet Aytek, esrar maddesinin kendisini Antalya’ya ziyarete gelen Mustafa Galin’e ait olduğunu belirterek, “Mustafa Galin uçakla Diyarbakır’a gidecekti. Bana verdiği paketi Antalya’da bırakacak kimsesi olmadığını belirterek, ‘En kısa sürede senden aldıracağım’ dedi. Ben de bunun üzerine emanet olarak aldım. Bana bir adam göndereceğini söyledi. Gelen kişi ile Güllük’te buluştuk. O da beni takip edip ihbar etmiş” dedi.

Aytek’in savunmasından sonra söz alan avukatı Fatma Hande Amioğlu, esrar maddesinin sahibi Mustafa Galin’in talimatla alınan ifadesinde doğruyu söylemediğini belirterek, “Mustafa Galin telefon görüşmesinde ‘Mal benim’ dedi. Pazarcılık yaparak geçimini sağlayan Ahmet Aytek, ısrar üzerine uyuşturucuyu emanet olarak almıştır. Daha sonra Mustafa Galin’i telefonla defalarca arayarak paketini alması gerektiği söylemiştir. Bu telefon görüşmelerinde ve kayıtlarda mevcuttur” diye konuştu.

Mahkeme heyeti, sanığın beyanının şahitlerin verdiği ifadeyle örtüşmesi üzerine Ahmet Aytek’in tutuksuz yargılanmasına karar verdi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle