Hoşgeldiniz  

Elmalı ve Korkuteli’de taşkın önleme çalışması sürüyor

Semih Köken | 12 Nisan 2016 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Elmalı ve Korkuteli’de taşkın önleme çalışması sürüyor

DEVLET Su İşleri (DSİ) 13’üncü Bölge Müdürlüğü tarafından Elmalı ve Korkuteli ilçelerindeki taşkın önleme çalışmaları sürüyor.
DEVLET SU ISLERI (DSI) 13'UNCU BOLGE MUDURLUGU TARAFINDAN ELMALI VE KORKUTELI ILCELERINDEKI TASKIN ONLEME CALISMALARI SURUYOR. (FOTO:KORKUTELI-DHA)

Çalışmalarla ilgili açıklama yapan Bölge Müdürü Turkay Özgür, “Antalya çok fazla yağış alan bir bölgede bulunmaktadır. Bu bakımdan ilimiz için hayati bir diğer konu da taşkınlardır. Bugüne kadar tamamladığımız 53 taşkın koruma tesisi ile Antalya ve bağlı ilçelerimizde 71 meskun mahal ve 100 bin 991 dekar arazinin taşkın riski azaltılmıştır” dedi.

DEVLET SU ISLERI (DSI) 13'UNCU BOLGE MUDURLUGU TARAFINDAN ELMALI VE KORKUTELI ILCELERINDEKI TASKIN ONLEME CALISMALARI SURUYOR. (FOTO:ELMALI-DHA)
Korkuteli Çayı yatak tanzimi ve taş tahkimatı işi kapsamında çalışmaların yürütüldüğünü aktaran Bölge Müdürü Özgür, bu çalışmayla 35 bin dekar tarım alanı ve 400 bin nüfuslu yerleşim yerinin taşkın riskinin azaltılacağını kaydetti. Turkay Özgür, Elmalı Akçay Deresi temizliği işi kapsamında ise 8 bin dekar tarım alanı ve 3 bin nüfusu yerleşim yerinin taşkın riski azaltılacağını vurguladı.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle