Hoşgeldiniz  

ELİMİZE GELEN FIRSATI DİREĞE ATTIK NASİP DEĞİLMİŞ

Semih Köken | 06 Ocak 2022 | Gündem, Kemer Güncel, Siyaset A- A+

55 yıllık tarihinde bir ilki yaşayarak Süper Kupa finaline çıkan Antalyaspor’un kupa umudu, penaltılara takıldı. Normal süresi ve uzatmaları 1-1 sonuçlanan karşılaşmada Beşiktaş’a 5-3 kaybeden Akrep, kupayı rakibine bıraktı. Kırmızı-Beyazlılar, Mustafa Erdilman ve Floranus’un kaçırdığı penaltılarla kupaya veda etti.

Tarihinde bir ilki yaşamak için Katar’ın başkenti Doha’da Beşiktaş’ın karşısına çıkan Antalyaspor, Süper Kupa’ya uzanamadı. Beşiktaş’ın kaptanı Atiba’nın önce Antalyaspor, sonra da kendi ağlarına attığı gollerle normal süresi 1-1 eşitlikle tamamlanan karşılaşmanın sonucunu penaltı atışları belirledi. Kırmızı-Beyazlılar adına Mustafa Erdilman ve Floranus atışlarda kaleyi bulamazken, kupanın sahibi Beşiktaş oldu.

3. FİNALİNİ KAYBETTİ

Antalyaspor, Beşiktaş’a boyun eğerek tarihinde 3. kez finalde boynunu eğdi. 55 yıllık tarihinde ilk kez 1999-2000 sezonunda Türkiye Kupası finalinde Galatasaray ile karşı karşıya gelen Kırmızı-Beyazlılar, Diyarbakır’da oynanan maçta rakibine 5-3 mağlup olarak kupaya veda etti. Geçtiğimiz sezon yine Türkiye Kupası finalinde bu kez Beşiktaş ile karşılaşan Akrep, sahadan 2-0 yenik ayrılmış ve kupaya ulaşamadı. En üst seviyede 3. kez Süper Kupa finaline çıkan Antalyaspor, yine Siyah-Beyazlı rakibine kaybederek, 3. finalinde 3. yenilgisini aldı.

KASAYA 800 BİN EURO GİRECEK

Finali kaybetmesine karşın Antalyaspor’un kasasına önemli bir meblaj girecek. Türkiye Futbol Federasyonu’nun yaklaşık 3 milyon Euro gelir elde etmesi beklenen organizasyon kapsamında finali kaybeden Antalyaspor’a 800 bin Euro ödenmesi bekleniyor. Şampiyon Beşiktaş ise 1.2 milyon Euro’yu kasasına koymaya hak kazandı.

SÜRPRİZ KADRO

Naldo, Fredy Ribeiro gibi isimlerin kadroda yer alamadığı Antalyaspor’da Futbol Sorumlusu Nuri Şahin, tercihleriyle şaşırttı. Naldo’nun yerine Eren Albayrak, Fredy’nin yerine de Milosevic’e ilk 11’de şans tanıyan Şahin, Amilton ve Mukairu gibi düzenli oynayan isimleri ise yedek kulübesine çekti. Kırmızı-Beyazlılarda bu iki oyuncunun yerine Ghacha ve Crivelli şans buldu.

DOĞUKAN TAMAMLAYAMADI

Mücadeleye ilk 11’de başlayan Doğukan Sinik, mücadeleyi tamamlayamadı. Karşılaşma boyunca yoğun efor sarf eden genç futbolcu, uzatmaların 8. dakikasında sakatlanarak, sahayı sedyeyle terk etti. Başarılı futbolcunun yerine Mustafa Erdilman oyuna dahil oldu.

BEŞİKTAŞ’TAN 2. ZAFER

Beşiktaş, 6. kez sahne aldığı Süper Kupa finalinde 2. kez mutlu sona ulaştı. Siyah-Beyazlı ekip, ilk kez düzenlenen 2006 yılında, kupanın finalinde Galatasaray ile karşı karşıya gelmiş ve Mert Nobre’nin golüyle 1-0 galip gelerek Süper Kupa’yı kazanma başarısı göstermişti.

İLGİ DÜŞÜK KALDI

İlk kez Katar’da düzenlenen Süper Kupa finaline ilgi düşük kaldı. Yayıncı kuruluşun verdiği bilgilere göre; 40 bin kişilik Ahmed Bin Ali Stadyumu’ndaki maça yaklaşık 2 bin bilet satışı olurken, davetlilerle birlikte 3 bin 500 izleyici tribünlerde yer aldı.

 

SÜPER KUPA FİNALİ

Stadyum:  Ahmed Bin Ali

Hakem: Halil Umut Meler

Beşiktaş

Teknik Direktör: Önder Karaveli

Ersin Destanoğlu 7

Rosier 6

Vida 5

Montero 7

Rıdvan Yılmaz 6 (102′ Welinton 4)

Josef 7

Atiba 8

Pjanic 6 (68′ Umut Meraş 4)

Kenan Karaman 4 (79′ Emirhan İlkhan 7)

Larin 5 (79′ Teixeira 4)

Batshuayi 5

 

Antalyaspor

Teknik Direktör: Alfons Groenendijk

Boffin 6

Veysel Sarı 7

Kudryashov 6

Eren Albayrak 4 (46′ Mukairu 7)

Bünyamin Balcı 6

Güray Vural 7

Poli 6 (95′ Floranus 4)

Milosevic 4 (64′ Hakan Özmert 6)

Ghacha 5 (64′ Amilton 6)

Doğukan Sinik 6 (98′ Mustafa Erdilman 5)

Crivelli 6 (75′ Gökdeniz Bayrakdar 6)

 

Sarı Kartlar: Pjanic, Welinton (Beşiktaş), Veysel Sarı, Boffin (Antalyaspor)

Kırmızı Kart:

Goller: 33′ Atiba (Beşiktaş), 74′ Atiba K.K. (Antalyaspor)

Penaltılar:

Beşiktaş

Teixeira: ✓

Batshuayi: ✓

Atiba: ✓

Vida: ✓

 

Antalyaspor

Güray Vural: ✓

Mustafa Erdilman: x

Hakan Özmert: ✓

Floranus: x

MAÇTAN DAKİKALAR:

1′ Müsabaka Antalyaspor’un vuruşu ile başlıyor.

2′ Sol çaprazdan ceza sahasına sokulan Rıdvan Yılmaz doğrudan kaleyi düşünüyor ancak meşin yuvarlak sağ kale direğinin biraz üzerinden dışarı gidiyor.

4′ Kırmızı beyazlılarda Veysel Sarı rakibi Cyle Larin’e yaptığı sert müdahale sonrasında sarı kart görüyor.

7′ Tek toplarla hızlı bir şekilde ceza yayına sokulan siyah beyazlılarda Kenan Karaman doğrudan kaleyi düşünüyor ancak savunmadan seken top kalenin sağ tarafından dışarı gidiyor.

9′ Beşiktaş gole çok yaklaşıyor. Miralem Pjanic’in ceza sahasına gönderdiği topu Cyle Larin göğsü ile kontrol etmek istiyor. Savunmanın araya girerek uzaklaştırmaya çalıştığı topa son anda Josef De Souza kayarak vuruşunu yapıyor ancak meşin yuvarlak kalenin üzerinden dışarı gidiyor.

12′ Bu dakikalarda karşılıklı top kayıpları ile mücadele devam ediyor.

15′ Sağ kanattan gelişen atakta savunma arkasına gönderilen topu Michy Batshuayi kontrol ediyor ancak golcü oyuncunun pozisyonu ofsayt.

16′ Sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda Güray Vural ortasını penaltı noktasına doğru gönderiyor ancak savunma bu topu karşılamayı başarıyor.

20′ Miralem Pjanic sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda ortasını ön direğe doğru gönderiyor ancak savunma meşin yuvarlağı kafa ile uzaklaştırmayı başarıyor.

20′ Ceza sahası sol çaprazında topu kontrol eden Michy Batshuayi sağ ayağı ile yerden vuruşunu yapıyor ancak meşin yuvarlak savunmadan geri geliyor.

22′ Sol çaprazdan ceza sahasına giren Cyle Larin ortasını yerden uzak direğe doğru gönderiyor ancak takım arkadaşı Kenan Karaman bu topa yetişemiyor.

26′ Savunmanın yaptığı pas hatasını değerlendirerek araya giren Doğukan Sinik ceza yayının hemen gerisinden kaleyi düşünüyor ancak meşin yuvarlak doğrudan kaleci Ersin Destanoğlu’nun üzerine gidiyor.

28′ Ceza yayı sol tarafında topu kontrol eden Houssam Ghacha dönerek yerden vuruşunu yapıyor ancak kaleci Ersin Destanoğlu sol köşeye uzanarak meşin yuvarlağı kontrol etmeyi başarıyor.

33′ GOL!! Beşiktaş, Atiba Hutchinson ile öne geçiyor! Kenan Karaman’ın pası ile ceza sahası içi sağ tarafında topla buluşan Valentin Rosier bekletmeden ortasını yerden uzak direğe doğru göndermek istiyor. Savunmadan seken top altpas gerisinde Atiba Hutchinson’ın önünde kalıyor. Tecrübeli oyuncu yerden tek vuruşunu yapıyor ve meşin yuvarlağı sol köşeden filelerle buluşturuyor.

36′ Sağ çağrazdan ceza sahasına giren Valentin Rosier ortasını yerden uzak direğe doğru göndermek istiyor ancak savunma bu topu karşılamayı başarıyor.

41′ Antalyaspor gole çok yaklaşıyor. Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda Deni Milosevic ortasını penaltı noktasına doğru gönderiyor. Gelen topa yükselen Fedor Kudryashov kafa vuruşunu yapıyor ancak kaleci Ersin Destanoğlu üzerine gelen topu kontrol etmeyi başarıyor.

45′ Sol kanattan kullanılan serbest vuruşta Deni Milosevic ortasını ceza sahasına doğru gönderiyor ancak savunma bu topu kafa ile karşılıyor.

45′ Dördüncü hakemin işareti ile müsabakanın ilk yarısının sonuna en az 2 dakikalık oynanmamış süre bölümü ilave ediliyor.

45′ Beşiktaş gole çok yaklaşıyor. Ceza sahası sağ çaprazının biraz gerisinden kullanılan serbest vuruşta Miralem Pjanic ortasını penaltı noktasının gerisine doğru gönderiyor. Gelen topa yükselen Atiba Hutchinson kafa vuruşunu yapıyor ancak meşin yuvarlak kalenin hemen sol tarafından dışarı gidiyor.

45′ Hakem Halil Umut Meler’in düdüğü ile müsabaka devre arasına giriyor.

46′ Müsabakanın ikinci yarısı Beşiktaş’ın vuruşu ile başlıyor.

46′ Kırmızı beyazlılarda ilk oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Eren Albayrak oyundan alınırken yerine Paul Mukairu oyuna dahil oluyor.

47′ Savunma arkasına gönderilen topu kontrol eden Houssam Ghacha kaleci ile karşı karşıya kalıyor ancak yan hakemin bayrağı tercübeli oyuncu için kalkıyor.

49′ Kısa paslarla ilerleyen siyah beyazlılarda Rıdvan Yılmaz sol kanattan bekletmeden ortasını ceza sahasına doğru gönderiyor ancak savunmada Fedor Kudryashov’dan seken top son olarak kaleci Ruud Boffin’de kalıyor.

51′ Ceza sahası içi sağ çaprazında topu kontrol eden Andrea Poli dönerek yerden vuruşunu yapıyor ancak kaleci Ersin Destanoğlu gole izin vermiyor.

52′ Beşiktaş mutlak bir gol pozisyonundan yararlanamıyor. Valentin Rosier’in pası ile ceza sahası içi sağ tarafında topu kontrol eden Kenan Karaman son çizgiye inerek ortasını yerden altıpas alanına doğru gönderiyor. Bu noktaya hareketlenen Cyle Larin savunmadan önce topa vurmayı başarıyor ancak meşin yuvarlak kalenin hemen üzerinden dışarı gidiyor.

55′ Kartallarda Miralem Pjanic orta alanda rakibi Enzo Crivelli’ye arkadan yaptığı müdahale sonrasında sarı kart ile cezalandırılıyor.

59′ Sağ kanattna gelişen atakta Houssam Ghacha ortasını penaltı noktasına doğru gönderiyor. Gelen topa yükselen Paul Mukairu kafa vuruşunu yapıyor ancak meşin yuvarlak kalenin sağ tarafından dışarı gidiyor.

60′ Antalyaspor’da kaleci Ruud Boffin hakeme yönelik itirazlarından dolayı sarı kart görüyor.

62′ Hızlı gelişen Beşiktaş atağında sağ çaprazdan ceza sahasına giren Atiba Hutchinson rakibini geçmek isterken yerde kalıyor ancak hakem Halil Umut Meler oyunu devam ettiriyor.

63′ Atiba Hutchinson’ın pası ile ceza sahası içi sol çaprazında topla buluşan Josef De Souza yerden sert vuruyor ancak kaleci Ruud Boffin gole izin vermiyor.

64′ Kırmızı beyazlılarda iki oyuncu değişikliği birden gerçekleşiyor. Deni Milosevic ve Houssam Ghacha oyundan alınırken yerlerine Hakan Özmert ve Amilton oyuna dahil oluyor.

65′ Antalyaspor gole çok yaklaşıyor. Güray Vural’ın pası ile penaltı noktasının sağ tarafında topla buluşan Enzo Crivelli bekletmeden vuruşunu yapıyor ancak meşin yuvarlak kalenin üzerinden dışarı gidiyor.

67′ Kartallar kontra ataktan yararlanmıyor. Topla birlikte ceza yayına sokulan Cyle Larin takım arkadaşı Michy Batshuayi ile duvar pası yaparak ceza sahasına girer girmez şansını deniyor ancak meşin yuvarlak sağ kale direğinin hemen üzerinden dışarı gidiyor.

68′ Siyah beyazlılarda ilk oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Sakatlık geçiren Miralem Pjanic oyuna devam edemiyor ve yerine Umut Meraş oyuna dahil oluyor.

71′ Antalyaspor rakip yarı alanda baskısını artırıyor.

74′ GOOOLL!!  Antalyaspor, Atiba Hutchinson’ın kendi kalesine gönderdiği gol ile beraberliği yakalıyor!

75′ Kırmızı beyazlılarda dördüncü oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Enzo Crivelli oyundan alınırken yerine Gökdeniz Bayrakdar oyuna dahil oluyor.

79′ Sağ çaprazda topla buluşan Gökdeniz Bayrakdar yerden sert vuruyor ancak meşin yuvarlak kalenin sağ tarafından dışarı gidiyor.

79′ Siyah beyazlılarda iki oyuncu değişikliği birden gerçekleşiyor. Cyle Larin ve Kenan Karaman oyundan alınırken yerlerine Alex Teixeira ve Emirhan İlkhan oyuna dahil oluyor.

82′ Valentin Rosier’in pası ile ceza sahası sağ çaprazında topla buluşan Emirhan İlkhan ortasını uzak direğe doğru gönderiyor ancak kaleci Ruud Boffin çıkıyor ve meşin yuvarlağa sahip oluyor.

85′ Ceza yayının biraz gerisinde topla buluşan Andrea Poli bekletmeden sert vuruyor ancak savunmadan seken top doğrudan kaleci Ersin Destanoğlu’nun üzerine gidiyor.

90′ Dördüncü hakemin işareti ile müsabakanın normal süresinin sonuna en az 3 dakikalık oynanmamış süre bölümü ilave ediliyor.

90′ Sağ kanattna kullanılan köşe vuruşunda Emirhan İlkhan ortasını penaltı noktasına doğru gönderiyor. Gelen topa yükselen Atiba Hutchinson kafa vuruşunu yapıyor ancak kaleci Ruud Boffin sol köşeye uzanarak meşin yuvarlağı kontrol etmeyi başarıyor.

90′ Hakem Halil Umut Meler’in düdüğü ile müsabakanın normal süresi sona eriyor ve uzatmalara geçiliyor.

91′ Uzatmaların ilk yarısı Fraport TAV Antalyaspor’un vuruşu ile başlıyor.

94′ Ceza yayının hemen sağ tarafından kullanılan serbest vuruşta Michy Batshuayi doğrudan kaleyi düşünüyor ancak meşin yuvarlak barajda kalıyor.

95′ Kırmızı beyazlılarda beşinci oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Andrea Poli oyundan alınırken yerine Sherel Floranus oyuna dahil oluyor.

98′  Antalyaspor’da son oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Sakatlanan Doğukan Sinik oyundan alınırken yerine Mustafa Erdilman oyuna dahil oluyor.
102′ Hakan Özmert’in pası ile ceza sahası içi sağ çaprazında topla buluşan Gökdeniz Bayrakdar yerden bekletmeden vurmak istiyor ancak savunma son anda araya girmeyi başarıyor.
103′ Siyah beyazlılarda dördüncü oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Rıdvan Yılmaz oyundan alınırken yerine Welinton Silva oyuna dahil oluyor.
104′ Ceza yayı sağ tarafında topu kontrol eden Domagoj Vida bekletmeden yerden vuruşunu yapıyor ancak bu top doğrudan kaleci Ruud Boffin’in üzerine gidiyor.
105′ Uzatmaların ilk yarısının sonuna en az 2 dakikalık oynanmamış süre bölümü ilave ediliyor.
105′ Hakem Halil Umut Meler’in düdüğü ile uzatmaların ilk yarısı sona eriyor.
106′ Uzatmaların ikinci yarısı Beşiktaş’ın vuruşu ile başlıyor.
106′ Topla birlikte ceza yayının sağ tarafından ceza sahasına giren Emirhan İlkhan vuruşunu yapıyor ancak top savunmadan sekerek kalenin sağ tarafından dışarı gidiyor.
108′ Ceza yayının biraz gerisinde topla buluşan Hakan Özmert doğrundan kaleyi düşünüyor ancak meşin yuvarlak kalenin üzerinden farklı bir şekilde dışarı gidiyor.
110′ Sol kanattan gelişen atakta Umut Meraş ortasını ön direğe doğru gönderiyor. Savunmadan seken top penaltı noktası gerisinde Josef De Souza’nin önünde kalıyor. Josef topu ayağında sektirerek havadan sert vuruyor ancak kaleci Ruud Boffin üzerine gelen topu iki hamlede kontrol etmeyi başarıyor.
112′ Ceza yayı sol çaprazına sokulan Amilton vuruşunu yapıyor ancak kaleci Ersin Destanoğlu sol köşeye uzanarak topu çıkartmayı başarıyor.
113′ Kartallarda Welinton Silva rakibi Paul Mukairu’ya yaptığı faul sonrasında sarı kart görüyor.
120′ Antalyaspor gole çok yaklaşıyor. Penaltı noktasının gerisinde topu kontrol eden Gökdeniz Bayrakdar topu düzelterek yerden sert vuruyor ancak meşin yuvarlak savunmadan geri geliyor.
120′ Hakem Halil Umut Meler’in düdüğü ile müsabaka penaltılara gidiyor.
120′ GOOOLL!! Penaltılara Antalyaspor başlıyor ve Güray Vural’ın vuruşu sol köşeden filelerle buluşuyor. 1-0
120′ GOOOLL!! Beşiktaş’da Alex Teixeira meşin yuvarlağı sol köşeden yerden filelerle buluşturuyor. 1-1
120′ KAÇIYOR!! Antalyaspor’da Mustafa Erdilman vuruşunu yapıyor ancak kaleci Ersin Destanoğlu sağ köşeden meşin yuvarlağı çıkartmayı başarıyor. 1-1
120′ GOOOLL!! Beşiktaş’ta Michy Batshuayi topu yerden sol köşeden filelerle buluşturuyor. 2-1
120′ GOOOLL!!  Antalyaspor’da Hakan Özmert topu sol üst köşeden filelerle buluşturuyor. 2-2
120′ GOOOLL!! Beşiktaş’ta Atiba Hutchinson topu sol köşeden filelerle buluşturuyor. 3-2
120′ KAÇIYOR!! Antalyaspor’da Sherel Floranus’un vuruşunda top üst direğe çarparak oyun alanına geri dönüyor. 3-2
120′ GOOOLL!! Beşiktaş’ta Domagoj Vida topu yerden sağ köşeden filelerle buluşturuyor ve Kartallar penaltı vuruşlarını 4-2 kazanarak Süper Kupa’yı müzesine götürüyor!
Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle