Hoşgeldiniz  

Dünyanın en iyi 15 plajından 2’si Antalya’dan

SEMİH KÖKEN | 11 Temmuz 2015 | Antalya Haber, Gündem A- A+

Global Seyahat Arama Sitesi Skyscanner, müşterileri arasında yaptığı ankette dünyanın en iyi 15 plajını belirledi. En iyi plajlar arasına Kaş’taki Kaputaş ve Patara, Kemer’deki Çıralı, Kumluca’daki Olimpos Muğla’daki İztuzu ve Ölüdeniz plajları girdi. Plajlar arasında yer alan Kaputaş, aynı adı taşıyan Kaputaş Kanyonu’nun ağzında yer alıyor. Plaja, 187 merdivenle iniliyor. Kanyondan gelen ve yerin altından akan su, plajın suyuna serinlik renk veriyor. Parlak bir renge sahip kumuyla da dikkat çeken plaj, Türkiye’nin tanıtım kataloğunda da yer alıyor.

Dikkat çeken diğer bir plaj ise hareket eden kumlarıyla 17 kilometre uzunluğundaki Patara. Ceratta ceratta kaplumbağalarına ev sahipliği yapan plaj, Likya Birliği’ne başkentlik yapmış Patara Antik Kenti’nde yer alıyor.

Kaymakamı Selami Kapankaya, Kaş’taki iki plajın başlı başına birer marka olduğunu söyledi. Bunun yanında Türkiye’nin Dünya Kültür Mirası Listesi’nde yer alan 15 kültür varlığından Xanthos Antik Kenti ve dünyanın ilk demokratik parlamentosu olan Likya Birliği Meclisi’nin de Patara Antik Kenti’nde bulunduğuna dikkati çeken Kapankaya, “Bize düşen görev, özellikle bu iki plajı korumak, doğal yapısı ile gelecek kuşaklara taşımak. Bu seçim Kaş turizmi için büyük bir onur” dedi.

 

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle