Hoşgeldiniz  

Dümbüllü”” Kemer’de Sahnelendi

Semih Köken | 09 Ocak 2016 | Gündem, Kemer Güncel, Siyaset, Yaşam A- A+

Dümbüllü”” Kemer’de Sahnelendi

Geleneksel Türk Tiyatrosunun efsane ismi İsmail Hakkı Dümbüllü’nün yaşam öyküsünü mizahi bir üslupla anlatan ‘Komik-i Meşhur Dümbüllü’ adlı tiyatro Kemer’de tiyatro tutkunları için sahnelendi.
Kemer Belediyesi Aslanbucak düğün salonunda Kemer belediyesinin katkıları ile sergilenen “Dümbüllü” adlı tiyatro oyununu, Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, Eşi Neşe Gül, Başkan Yardımcıları Kemal Yüksel ve Semih Top, Meclis Üyeleri, Recep Yılmaz, Sedat Akan, Cumali Afşin ve çok sayıda vatandaşın yanı sıra öğrencilerde yoğun ilgi gösterdi.
Usta oyuncu Abdullah Şahin’in kurucusu ve sahibi olduğu Nokta Tiyatrosu’nun sahneye koyduğu Komik-i Meşhur Dümbüllü adlı oyun, izleyenleri kimi zaman güldürdü kimi zaman hüzünlendirdi. Kemer Belediyesi Aslanbucak Düğün Salonunda sahnelenen ve izleyicilerin beğenisini toplayan oyunda; Geleneksel Türk Tiyatrosunun son temsilcisi İsmail Hakkı Dümbüllü’nün hayatı ve tiyatroya olan tutkusu anlatıldı.
Kemer Belediyesinin kültür sanat etkinlikleri kapsamında sahnelenen tek perdelik müzikal oyun, gerek dansları gerekse kanto şarkılarıyla seyircilere unutulmaz bir tiyatro akşamı yaşattı.
Orta Oyunu geleneğinin unutulmaz ismi İsmail Hakkı Dümbüllü’yü canlandıran Abdullah Şahin ile birlikte sahne alan Çiğdem Tunç, Sema Aras, Bora Gencer ve Şebnem Erdener gibi Türk Tiyatrosunun sevilen isimleri, mükemmel oyunculuklarını büyük usta İsmail Hakkı Dümbüllü’nün yaşam öyküsüyle birleştirince ortaya belgesel tadında bir tiyatro oyunu çıktı. Oyunda seyircileri eğlendirirken, İsmail Hakkı Dümbüllü’yü de bir kez daha sahneden yad eden oyuncular, yüzlerce sanatsever tarafından ayakta alkışlandı.
Oyunun sonunda sahneye çıkarak oyuncuları ayrı ayrı tebrik eden Kemer Belediye Başkan Yardımcısı Semih Top ve Meclis Üyesi Recep Yılmaz, Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül adına oyunculara teşekkür ederek, gecenin anısına Seramik işlemeli ve Kemer Fotoğraflı tabak takdim etti.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle