Hoşgeldiniz  

Düğüne silahlı baskın; 3 ölü, 6 yaralı

SEMİH KÖKEN | 01 Haziran 2015 | Gündem A- A+

BURSA’da Romanlar’ın sokak düğününe kimliği belirsiz kişilerce silahlı saldırı yapıldı. Saldırıda aralarında Roman Dernekleri Federasyonu Başkanı Efkan Özçimen’in yanı sıra 1 çocuk ve 1 kadın öldü, 6 kişi de yaralandı. Polis, saldırıyı gerçekleştirdiği öne sürülen 3 kişiden 2’sini gözaltına alındı.

Merkez Yıldırım ilçesi Hacivat Mahallesi B/244. Sokak’ta Roman aileler tarafından yapılan düğün devam ederken gece yarısı iki otomobille gelen kimliği belirsiz 3 kişi eğlence yapılan alanı tabancaları ile ateşe tuttu. Düğüne katılanlar panik içerisinde birbirlerini ezerken, 9 kişi çeşitli yerlerinden yaralandı. Yaralılar, çevredekiler tarafından özel otomobillerle Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma, Muradiye Devlet ve Çekirge Devlet ve özel bir hastaneye götürüldü. Doktorların yaptığı tüm müdahalelere rağmen Roman Dernekleri Federasyonu Başkanı Efkan Özçimen ile 1 çocuk ve 1 kadın öldü. Yaralanan diğer 6 kişinin ise tedavilerine devam ediliyor.

Düğüne katılanlar hastanelere akın ederken takviye polis ekipleri sevk edildi. Güvenlik güçleribölgede yaptıkları araştırmada Doğanevler Mahallesi’nde bulunan dere boyunda çalılıklar arasına gizlenen isimleri açıklanmayan 2 kişiyi silahları ile birlikte gözaltına alırken kaçan 1 kişinin arandığı açıklandı.

Polis ekipleri olay yerinde yaptıkları araştırmada değişik tabancadan kullanılan 100’e yakın boş kovana el koydu. Saldırganlara ait olduğu belirlenen iki evin çevresinde ise her hangi bir saldırıya karşı Çevik Kuvvet ekipleri tedbir aldı. Ölenlerin cesetleri Cumhuriyet Savcısı tarafından yapılan inceleme ardından otopsileri yapılmak üzere Adli Tıp Kurumu Morgu’na götürüldü.

Bursa Roman Dernekleri Federasyonu Başkanı Efkan Özçimen, 5 Mayıs’ta bu yıl 6’ncısını düzenlenen Hıdrellez kutlamalarında DHA muhabirine, “Kardeşçe birlik ve beraberlik içinde yaşamamız için dua edip dilek dileyeceğiz. Romanlar olarak birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var, biz hep barıştan yana olduk kavgadan yana olmadık olmayacağız” demişti.

BURSA DA ROMAN VATANDASLAR ARASINDA YAPILAN DUGUNE SILAHLI BASKIN YAPILDI. ROMAN DERNEKLERI FEDERASYONU BASKANI EFKAN OZCIMEN (FOTOGRAFTA) ILE BIRLIKTE BIRI COCUK BIRI BAYAN UC KISI HAYATINI KAYBETTI  FOTO BURSA DHA

BURSA DA ROMAN VATANDASLAR ARASINDA YAPILAN DUGUNE SILAHLI BASKIN YAPILDI. ROMAN DERNEKLERI FEDERASYONU BASKANI EFKAN OZCIMEN ILE BIRLIKTE BIRI COCUK BIRI BAYAN UC KISI HAYATINI KAYBETTI  FOTO HUSEYIN TUCCAR BURSA DHA

BURSA DA ROMAN VATANDASLAR ARASINDA YAPILAN DUGUNE SILAHLI BASKIN YAPILDI. ROMAN DERNEKLERI FEDERASYONU BASKANI EFKAN OZCIMEN ILE BIRLIKTE BIRI COCUK BIRI BAYAN UC KISI HAYATINI KAYBETTI  FOTO HUSEYIN TUCCAR BURSA DHA

Hüseyin TÜCCAR/BURSA, (DHA)-

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle