Hoşgeldiniz  

DTO Başkan Yardımcısı: Denizcinin durumu yürekler acısı

Semih Köken | 09 Ağustos 2016 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

DTO Başkan Yardımcısı: Denizcinin durumu yürekler acısı

DENİZ Ticaret Odası (DTO) Antalya Şubesi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hanifi Demirkıran, Antalya ve ilçelerindeki tur tekneleri sahiplerinin ekonomik olarak çöktüğünü söyleyerek, “Şu anda durumumuz çok vahim. Yürekler acısı. Biz denizciler bittik. Bizim atacak, tutacak damarımız kaldı” dedi.

DENIZ TICARET ODASI (DTO) ANTALYA SUBESI YONETIM KURULU BASKAN YARDIMCISI HANIFI DEMIRKIRAN, ANTALYA VE ILCELERINDEKI TUR TEKNELERI SAHIPLERININ EKONOMIK OLARAK COKTUGUNU SOYLEYEREK, SU ANDA DURUMUMUZ COK VAHIM. YUREKLER ACISI. BIZ DENIZCILER BITTIK. BIZIM ATACAK, TUTACAK DAMARIMIZ KALDI" DEDI.(FOTO:ANTALYA-DHA)
Antalya ve ilçelerinde günübirlik tekne turları düzenleyen işletmeler, Türkiye’de özelikle son 3 yılda yaşanan gelişmelerden dolayı işlerinin azaldığını söyledi. İşletmeciler, “Böyle giderse milyarlık tekneler limanda çürüyecek” diyerek gelecekle ilgili endişelerini dile getirdi.

Antalya’ya gelen yerli ve yabancı turistlerin uğrak yerlerinden olan Antalya Kaleiçi Yat Limanı’nda da ekonomik kriz hat safhaya ulaştı. Son 3 yılda üst üste yaşanan olayların işlerini her yıl daha da azalttığını söyleyen tekne sahipleri, Gezi olayları, ardından ülkede yaşanan bombalama olayları ve sonrasında Rus turistlerin ülkelerinde yaşanan ekonomik kriz sebebiyle Türkiye’ye gelmediklerini belirtti.

Rus uçağının düşürülmesi ile Rus pazarının kendileri için tamamen kapandığını sözlerine ekleyen işletmeciler, hemen ardından Almanya’da Ermeni Soykırımı Yasa Tasarısı’nın kabul edilmesi ve Türkiye’deki darbe girişiminin de tüm bu yaşananların üzerine tuz biber ektiğini ifade etti.

Yat Limanı’nda teknesi bulunan DTO Antalya Şubesi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hanifi Demirkıran, liman ve personel parasını ödeyemeyecek durumda olduklarını belirterek, “Şu durumda durumumuz çok vahim. Yürekler acısı. Biz denizciler bittik. Bizim atacak, tutacak damarımız kaldı” dedi. Kemer, Kaş, Demre, Alanya, Manavgat’taki teknecilerin de aynı sıkıntıyı yaşadıklarını sözlerine ekleyen Hanifi Demirkıran, “Bir sezonluk kaybımız 2 milyon TL’yi buluyor. Tekneleri satmak isteyen var ama alan yok. Bu dönemde kimse yatırım yapmak istemiyor. İş yapamazsak bakımını da yapamıyoruz. Genelde tekneler ahşap olduği için bakım yapılamayan teknenin ömrü de kısalıyor. Bizi Ancak Rus turist kurtarır. Bankalar bize kredi de vermiyor. Kredi verseler, kendimizi kurtarma şansımız var. Önümüzdeki sezona kadar ayakta durabilmemiz için mutlak surette kredi kullanmamız gerekiyor. Devletin bu konuda bize el atması lazım” diye konuştu.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle