Hoşgeldiniz  

Down sendromlular, Şenol hocayla mandala yaptı

Semih Köken | 18 Şubat 2016 | Antalya Haber, EXPO 2016, Gündem, Yaşam A- A+

Down sendromlular, Şenol hocayla mandala yaptı

EXPO 2016 Antalya kapsamında organize edilen ‘Geleceği Renklendiriyoruz’ isimli etkinlikte, antrenör ve teknik direktör Şenol Fidan, down sendromlu çocuklarla mandala yaptı.
EXPO 2016 ANTALYA KAPSAMINDA ORGANIZE EDILEN 'GELECEGI RENKLENDIRIYORUZ' ISIMLI ETKINLIKTE, ANTRENOR VE TEKNIK DIREKTOR SENOL FIDAN, DOWN SENDROMLU COCUKLARLA MANDALA YAPTI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

EXPO 2016 Antalya Ajansı, Down Sendromu Derneği ve Di&Sign Events’in organize ettiği ‘Geleceği Renklendiriyoruz’ isimli mandala etkinliğinde, eski profesyonel futbolcu, antrenör ve teknik direktör Şenol Fidan, yaşları 6 ile 8 arasındaki down sendromlu çocuklarla bir araya geldi. The Marmara Otel’in ev sahipliğinde, nefes egzersizi ve ısınma etkinliğiyle başlayan organizasyonda, ebeveynler de çocuklarını yalnız bırakmadı. Yaklaşık 3 saat süren mandala seansında çizdikleri daireleri boyayan çocuklar, dans edip, eski profesyonel futbolcu, antrenör ve teknik direktör Şenol Fidan’la fotoğraf çektirip sohbet etti.
EXPO 2016 ANTALYA KAPSAMINDA ORGANIZE EDILEN 'GELECEGI RENKLENDIRIYORUZ' ISIMLI ETKINLIKTE, ANTRENOR VE TEKNIK DIREKTOR SENOL FIDAN, DOWN SENDROMLU COCUKLARLA MANDALA YAPTI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

HAYATIN İÇİNDE OLMALILAR

Çocukların bulunduğu bütün projelerde olmaya gayret ettiğini belirten Fidan, “Çocuklarımız gelecek anlamında ülkeyi inşa edecek insanlar. Buradakiler de down sendromlu olan kardeşlerimiz. İşimiz gereği gittiğimiz Avrupa’da down sendromlu çocuklar devamlı sosyal hayatın içinde. Ama Türkiye’ye geldiğimizde sanki böyle bir sendrom yokmuş gibi, sanki hiç engelli kardeşimiz, vatandaşımız yokmuş gibi evlerde tutuluyor” dedi.

 

Türkiye’de ailelerin down sendromlu çocuklarını sokağa çıkardıklarında yanlış tavırlar alabileceğinden korktuğunu söyleyen Fidan, “Çocuklarımızı sosyal hayata kazandıramıyoruz. EXPO 2016’nın da bu anlamda projeyle birlikte ortaya koyduğu faaliyet çok önemli. Çocuklarımız burada boyalarla, resmilerle beraber bir faaliyet göstererek, devamlı sokağa çıkması sağlanıp, sosyal hayatın içine çekiliyor. Bu anlamda ben bu projenin içinde olan, bu faaliyetleri, projeyi ortaya koyanları, anne babaları, olmak üzere teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Etkinliğin sonunda EXPO 2016 Antalya Ajansı Tanıtım ve Halkla İlişkiler Direktörü Burak Katmer, Şenol Fidan’a, engellilerin ipek kozasından şekillendirdiği Expo 2016 Antalya’nın sembol çiçeği şakayık hediye etti.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle