Hoşgeldiniz  

DÖŞEMEALTI BELEDİYE BAŞKANI TURGAY GENÇ’TEN KEMER BELEDİYE BAŞKANI MUSTAFA GÜL’E ZİYARET

Semih Köken | 05 Ağustos 2017 | Antalya Haber, Gündem, Kemer Güncel, Yaşam A- A+

DÖŞEMEALTI BELEDİYE BAŞKANI TURGAY GENÇ’TEN KEMER BELEDİYE BAŞKANI MUSTAFA GÜL’E ZİYARET

 

Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül’e nezaket ziyaretinde bulundu. Ziyarette konuşan Gül, “Hükümet yerel yönetimleri etkisiz hale getirmeyi amaçlıyor. Seçimi ortadan kaldırıp belediye başkanlarını atama yoluyla getirmek istiyorlar. Bunun denemesini de yapıyorlar” dedi

Mayıs ayında Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu tarafından rozeti takılarak yeniden CHP’ye transfer olan Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül’e hayırlı olsun ziyaretleri devam ediyor. Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, Başkan Gül’ü makamında ziyaret ederek CHP’ye geçişişinden dolayı kutladı. Başkan Gül’ün yuvaya dönüş yaparak isabetli bir karar verdiğini kaydeden Genç, “Başarılı çalışmalarınızı bundan böyle CHP’ye çatısı altında devam ettireceğinize inanıyorum. Her konuda işbirliğine hazırız” dedi.

“YURTDIŞI YASAĞI ANLAMSIZ”
Ziyarette görüş alışverişinde bulunan iki başkanın en çok yakındığı konu ise Olağanüstü Hal nedeniyle belediye başkanlarına uygulanan yurtdışına çıkış yasağı oldu. Bu yasağın anlamsız olduğunu vurgulayan Başkan Genç, “Hem belediye başkanlarından ilçelerini iyi tanıtmalarını ve turizme katkı koymalarını istiyorlar, hem de yurtdışına çıkış izni vermiyorlar. Yasağı özellikle CHP’li belediye başkanlarına uyguluyorlar” dedi.
Başkan Mustafa Gül de bu yasak nedeniyle yurtdışındaki turizm fuarlarının çoğuna katılamadığını belirterek, “Kemer’in ana gelir kaynağı turizmdir. Turizmde 57 ayrı sektörü besleyen bir sektör. Biz yurtdışına gidemezsek nasıl tanıtım yapacağız, turizmin gelişmesine nasıl katkı sağlayacağız? Bu yasağa artık son verilmelidir” şeklinde konuştu.

“DEMOKRASİ TEHDİT ALTINDA”
AK Parti hükümetinin yerel yönetimleri etkisiz ve yetkisiz hale getirmeyi amaçladığını savunan Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, “Bunun denemesini birkaç kez yaptılar. Artık belediye başkanlarını atama yoluyla getirmek istiyorlar. Seçimi ortadan kaldırıp kaymakam gibi belediye başkanlarını da atamayı hedefliyorlar. Belediye başkanlarının görevine yapmasına her fırsatta engel oluyorlar. Ülkemizi giderek demokrasiden uzaklaştırıyorlar” diye konuştu. Ziyaretin sonunda Başkan Gül, Başkan Genç’e ziyaret anısına teşekkür plaketi ve özel bir Kemer fotoğrafı takdim ederken, Genç de Gül’e Döşemealtı halısı hediye etti. Ziyarette Kemer Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Yüksel ve CHP Kemer İlçe Başkanı Erdem Cesur da hazır bulundu.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle