Hoşgeldiniz  

Doğu Garajı Projesi referandumla kabul edildi

Semih Köken | 01 Ağustos 2016 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Doğu Garajı Projesi referandumla kabul edildi

ANTALYA’da bir kısmında kentin tarihini bin yıl geriye götüren bir nekropolün bulunduğu Doğu Garajı’nda Büyükşehir Belediyesi’nin gerçekleştirmeyi planladığı projeyle ilgili Yüksekalan ve Çaybaşı mahallelerinde yapılan referandumda, yüzde 93 kabul oyu kullanıldı.

Antalya’nın iki mahallesi, Doğu Garajı projesiyle ilgili sandık başına gitti. Yüksekalan ile Çaybaşı mahallelerinde gerçekleştirilen referandumda, Büyükşehir Belediyesi’nin Doğu Garajı ve Çevresi Kentsel Tasarım Projesi’nin uygulanıp uygulanmaması konusunda vatandaşlar ‘evet’ ya da ‘hayır’ şeklinde tercihte bulundu. Saat 08.00’de başlayan tercih kullanma işlemi, saat 17.00’de sona erdi. Referandum sonucu proje yüzde 93 ‘evet’ oyuyla kabul edildi.

Referandum sırasında Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel de her iki mahalleyi ziyaret ederek vatandaşlarla sohbet etti. Başkan Türel, Doğu Garajı ile Ali Çetinkaya Caddesi’ni içeren projeyle ilgili bilgi verdi. Doğu Garajı’nda Antalya’nın tarihini bin yıl geriye götüren bir mezarlık bulunduğunu anlatan Türel, bunun müzeye dönüştürüleceğini söyledi. Bunun hemen yanına kültür merkezi yapılacağını anlatan Türel, Ali Çetinkaya Caddesi’nde de düzenleme yapılacağını açıkladı. İki yıl içinde dört projeyi halkın tercihine sunarak referanduma götürdüklerini anlatan Türel, projenin Antalya’nın cazisebini artıracağını söyledi.

Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Adlıhan Dere de Çaybaşı Mahallesi’ndeki referandumda oyunu kullandı. AESOB Başkanı Dere, projeye destek verdiğini belirterek, bu projenin esnafa da büyük katkısı olacağını söyledi. Mahalle sakinlerinden Serhat Süral da projenin Antalya’nın cazibesini artıracağını düşündüğü için desteklediğini söyledi. Şadiye Yanık adlı mahalleli ise Doğu Garajı’na müze ve kültür merkezi yapılması projesine destek verdiğini, ancak ulaşım sorunlarından endişe ettiğini söyledi. Ercan Abacı da Antalya’nın dünyanın en güzel şehirlerinden biri olduğunu, projenin Antalya’yı daha da güzelleştireceğine inandığını söyledi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle