Hoşgeldiniz  

Doğu Garajı Kültür ve Ticaret Merkezi’nin açılış tarihi belli oldu

Semih Köken | 10 Ağustos 2022 | Gündem, Kemer Güncel, Turizm A- A+

Doğu Garajı Kültür ve Ticaret Merkezi’nin açılış tarihi belli oldu

Önceki Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in “O turist bu dükkana girecek” diyerek başlattığı Doğu Garajı Kültür ve Ticaret Merkezi projesinde nihayet sona gelindi.

ürel döneminde projelendirilip temeli atılan ancak Muhittin Böcek döneminde yapımı yılan hikayesine dönen merkez açılış için gün sayıyor.

Daha önce 2020 yılı içinde ve son olarak ise 2021 yılının Mart ayında açılacağı bildirilen Doğu Garajı Kültür ve Ticaret Merkezi’nin bu kez 30 Eylül 2022’de hizmete gireceği açıklandı.

Türel döneminde projelendirilen ve temeli atılan proje kamuoyuna bu görselle tanıtılmıştı

Açılış hazırlıkları süren ticaret ve kültür merkezi kentin yeni cazibe merkezlerinden biri olacak. 5 katlı kültür ve ticaret merkezinde Antalya Şehir Tiyatrosu’nun (AŞT) sezon prömiyeri de yapılacak.

Toplam 66 bin metrekare inşaat alanına sahip merkezin açılmasıyla geleneksel çarşı kültürünün modern bir alt yapıyla sunulacağını bildirildi.

Biri 650, diğeri 300 kişilik sahnesi olan merkezde önümüzdeki Altın Portakal Film Festivali’nin tüm filmleri halkla buluşacak. İsmail Baha Sürelsan Konservatuvarı da bu alana taşınacak.

Muhittin Böcek döneminde 2020 yılından bu yana ‘açıldı, açılacak’ denilen projede son verilen tarih ise 30 Eylül 2022 oldu. Yapımı hala tamamlanmaya çalışılan merkezin son görüntüsü böyle…

Doğu Garajı Kültür ve Ticaret Merkezinde, Festival Çarşısı esnafı olarak bilinen esnafın dükkanları da olacak. Projede, binek araç ve kent merkezine gelen tur otobüslerinin park edebileceği geniş kapasiteli 3 katlı yeraltı otoparkı, dükkanlar, kafe ve eğlence alanları yer alacak

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle