Hoşgeldiniz  

Deri ürünlerinde ihracat hedefi 1.6 milyar dolar

Semih Köken | 06 Haziran 2017 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Deri ürünlerinde ihracat hedefi 1.6 milyar dolar

ANTALYA’da düzenlenen ve yaklaşık 700 yabancı alıcının katıldığı Deri Fuarı’nda birbirinden şık ürünler göz kamaştırıyor. İstanbul Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği (İDMİD) Başkanı Mustafa Şenocak, sektör olarak bu yıl hedeflerinin 1.6 milyar dolar ihracat olduğunu söyledi.

Kundu’daki Kremlin Otel’de Deri ve Deri Ürünleri Fuarı başladı. 29 firmanın yer aldığı fuarda çoğunluğu Rusya’dan olmak üzere yaklaşık 700 yabancı katılımcı yer alıyor. Firmalar, fuarla yeni sezon ürünlerini müşterilerine tanıttı. Fuarda gazetecilerin sorularını yanıtlayan İDMİD Başkanı Mustafa Şenocak, deri ve ürünleri ihracatının 2013 yılından beri düşüşte olduğunu hatırlatarak, şöyle dedi:

“Adeta dibe vurmuştuk. Geçen yıl ise eksi ile kapatmıştık. Bu yılın ilk 5 ayında ise önceki yıla göre dünya genelinde yüzde 7 gibi artışla devam ediyoruz. Rusya ile ciddi anlamda artışlar var. Son ayda artış yüzde 150’yi buldu. Rusya ile ilk 5 ayın ortalama artışı ise yüzde 73 civarında. Sektör hızlı şekilde iyileşiyor.”

YÜZDE 15 ARTIŞ ÖNGÖRÜSÜ

Sektörün kademeli bir şekilde büyüdüğüne dikkati çeken Şenocak, şöyle konuştu:

“Eski günlere dönüyoruz, mutluyuz. Dünya çapında 2016 yılına göre bu yıl yüzde 15’lik bir artış öngörüyoruz. Birçok ülke açısından artıya geçtik. İhracatçıları başka ülkelere taşımayı planlıyoruz. Biz dışarıya çıkacağız. Rusya’da Türkiye’nin kuracağı Ticaret Merkezi’nde yer alacağız. Talep topluyoruz. Sürekli fuar alanlarında yer alacağız. Çin’e, Kenya’ya ticaret heyetleri gönderdik. Güney Kore de hedef ülkeler arasında yer alıyor. ABD’de artışlarımız var. Krizlerden çok etkilenmemek için sadece belirli ülkeler yerine daha uzak ülkeler ile görüşmeler yapıyoruz. AB ülkeleri olmazsa olmazımız. Geleneksel pazarlarımıza yeni pazarlar eklememiz lazım.”

Şenocak, sektör olarak bu yıl hedeflerinin 1.6 milyar dolar ihracat olduğunu söyledi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle