Hoşgeldiniz  

Dere, esnafın sorunlarını Bakan Avcı’ya aktardı

Semih Köken | 27 Haziran 2016 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Dere, esnafın sorunlarını Bakan Avcı’ya aktardı

ANTALYA Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği (AESOB Başkanı Adlıhan Dere, Turizm Bakanı Nabi Avcı ve sektör temsilcilerinin katıldığı toplantıda iesnafın sorunlarını aktardı. Dere, “20 yılın en kötü sezonu yaşanıyor. Esnaf çözümü eylemde aramaya başladı” dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı ile Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Concorde Hotel’de, Antalya’da turizm sektörü temsilcileri ve firmalarının yöneticileriyle basına kapalı değerlendirme toplantısı yaptı. AESOB Başkanı Adlıhan Dere, toplantıda Bakan Avcı’ya turizm esnafının sorunları ve beklentilerini içeren dosya sundu, hem de esnafın sıkıntılarını katılımcılarla paylaştı.

Başkan Dere, Antalya ve ilçeleri toplamında AESOB’a kayıtlı 75 bine yakın esnaf ve sanatkar bulunduğunu belirterek şunları kaydetti:

“Bizler nisan ayı içerisinde önceki turizm bakanımızla toplantı yapıp kendisine de sorunları aktarmıştık. Antalya esnafımız son 20 yılın en kötü sezonunu yaşıyor. İlk başta Kemer’deki esnafımız eylem yaptı. Esnafımızın eylemleri Alanya’da devam etti en son da Belek’te esnaf hem kontak kapatma hem de kepenk kapatma eylemleri yaptı. Bu eylemler turizm olmadığı bir dönemde eylem yapmanın doğru olmadığını düşünsek de esnaf da arayış içerisinde. Kalıcı çözümler üretilmesi gerek.”

Antalya’nın yaşadığı kriz nedeniyle afet bölgesi ilan edilmesi yönündeki talepleri değerlendiren Bakan Avcı ise “Afet tabirini kullanmak doğru değil. Afet tabiri hoş bir tabir değil. Güzel olacak. Antalya çok kısa zamanda toparlayacak. Çok kısa zamanda göreceksiniz toparlayacağız inşallah ve daha da güçlenerek çıkacağız bu krizden. Antalya bundan çok şey kazanarak çıkacak. Şimdi kaybediyor gibi görünüyoruz, ama yok, daha sonra bundan kazançlı çıkacağız inşallah” diye konuştu. Bakan Avcı, “Çözüm önerileri içinde pratik olarak hemen yapabileceklerimizi peyderpey hayata geçireceğiz. Bunlara örnek olarak da tüketiciye faizsiz kredi verilmesini gösterebiliriz” dedi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle